<strong>READING:</strong> Politiet er på plass i parken Forbury Gardens i Reading etter en alvorlig knivhendelse. Foto: NTB Scanpix
READING: Politiet er på plass i parken Forbury Gardens i Reading etter en alvorlig knivhendelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Storbritannia

Knivangrep i park - tre drept

En 25-åring er pågrepet og tre personer er drept og tre alvorlig skadd etter et knivangrep i en park i byen Reading - vest for London.

Publisert
Sist oppdatert

Politiet i den engelske byen Reading bekrefter at tre personer er drept i et knivangrep i en park i byen og at en 25 år gammel mann er siktet for drapene.

- Det er foreløpig ikke holdepunkter for å behandle dette som en terrorhandling, men saken etterforskes åpent og vi får støtte fra kontraterrorpolitiet, skriver i politiet i Thames Valley i pressemelding natt til søndag.

Politiet har startet drapsetterforskning etter at tre personer er drept og tre andre er alvorlig skadd. En 25 år gammel mann fra Reading er pågrepet og siktet for ugjerningen.

- På det nåværende tidspunktet ser vi ikke etter noen andre som kan ha forbindelse med dette, skriver politiet videre.

Ukjent motiv

Motivet for angrepet og hvem gjerningspersonen er, er ikke kjent.

- Det er dypt bekymringsfullt å høre meldinger om en hendelse i Reading. Mine tanker går til alle involverte, inkludert nødetatene på stedet, skriver innenriksminister Priti Patel på Twitter.

- Mine tanker er med alle påvirket av den forferdelige hendelsen i Reading, skriver statsminister Boris Johnson, som også takker nødetatene på stedet.

Et vitne forteller til PA, sitert av The Telegraph, at parken var ganske full da en person plutselig ropte noe og gikk til angrep på en gruppe på rundt ti personer.

- Så snudde han seg og begynte å løpe mot meg, så vi snudde og begynte å løpe, sier vitnet.

Vitnet hevder at da gjerningsmannen ikke klarte å ta dem igjen, skal han ha gått til angrep på en annen gruppe. Deretter løp han ut av parken.

På bilder fra stedet kan man se minst to luftambulanser og en rekke politibiler.

I sosial medier

En rekke videoer som er lagt ut på sosiale medier viser flere personer som ligger urørlig på bakken og andre som driver med gjenopplivningsforsøk.

- Vi ber folk om ikke å dele bilder og videoer fra hendelsen på sosiale medier, men i stedet overlevere disse til politiet, skriver politiet i en pressemelding.

Tidligere på dagen skal det ha vært et «Black Lives Matters»-arrangement i parken. Ifølge The Guardian skal angrepet ikke være knyttet til dette. De som sto bak arrangementet har opplyst at den fredelige demonstrasjonen var ferdig nesten to timer før angrepet fant sted, som var rundt klokka 19 lørdag kveld.

Også politiet opplyser i pressemeldingen at det ikke er indikasjoner på at hendelsen er knyttet til demonstrasjonen.

Dagbladet følger saken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer