Knivangrepene som sjokkerte Japan

I går ble en gruppe skolejenter angrepet av en knivmann i Japan. Dette er ikke første gang landet opplever sjokkerende knivangrep.

JAPAN: Angrepet i Kawasaki skjedde ikke langt unna Noborito-stasjonen tirsdag morgen lokal tid. Foto: Kyodo News via AP / NTB Scanpix
JAPAN: Angrepet i Kawasaki skjedde ikke langt unna Noborito-stasjonen tirsdag morgen lokal tid. Foto: Kyodo News via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Midt i morgenrushet tirsdag gikk en mann, bevæpnet med kniv, til angrep på en gruppe mennesker som sto på en bussholdeplass nær Noborito-parken i Kawasaki, to mil sør for Tokyo.

To skal ha blitt drept og 16 andre såret under angrepet.

En mann (39) og ei jente (12) omkom på sykehuset, skriver nyhetsbyrået Kyodo. Mannen skal være faren til en av skolejentene. I tillegg skal to jenter og en kvinne i 40-åra være alvorlig skadd.

Rektor på skolen, Tetsuro Saito, fordømmer angrepet og omtaler det som «brutalt».

- Hjertet mitt blir knust når jeg tenker på de uskyldige barna og deres foreldre, som sender barn til skolen vår med kjærlighet, som ble offer for denne brutale handlingen. Jeg sliter med å kontrollere sinnet, sier rektoren på en pressekonferanse, ifølge Washington Post.

Skolen kunngjør at de vil undersøke egne sikkerhetsrutiner.

Voldelige kriminelle handlinger er sjeldne i Japan, som har svært strenge våpenlover. Men når massedrap blir begått, blir det ofte brukt kniv, skrev nyhetsbyrået AFP i 2016 i forbindelse med et sjokkerende massedrap i Japan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer