Knivdrama på Grünerløkka endte på Aker Brygge

Knivmenn (19) stakk av i taxi.

PÅGREPET PÅ AKER BRYGGE: Politiet kviet seg for å gå inn ubevæpnet, og beskyttet seg med skjold da de til slutt pågrep gjerningsmennene ved Aker brygge. Foto: Håkon Eikesdal
PÅGREPET PÅ AKER BRYGGE: Politiet kviet seg for å gå inn ubevæpnet, og beskyttet seg med skjold da de til slutt pågrep gjerningsmennene ved Aker brygge. Foto: Håkon EikesdalVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): En bevæpnet mann truet pinseidyllen i Sofienbergparken og ved tivoliet på Aker brygge i Oslo fredag kveld, da han begynte å true tilfeldige personer med kniv.

- Han veivet med kniven og sa «du veit hvordan det er på gata», opplyser et vitne utenfor 7-11-kiosken ved Olaf Ryes plass.

- Vi fikk melding om hendelsen ti på ti. Kvart over ti ble han pågrepet sammen med en annen mann ved Aker Brygge, sier operasjonsleder Hilde Walsø ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiets innsatsleder Erling Olstad bekrefter overfor Dagbladet at begge hadde reist sammen fra Grünerløkka til Aker brygge, og at den ene også her opptrådte svært aggressiv.

- Flere vitner melder om at den mørkhårede av de to var aggressiv og viftet med en kniv. Den andre av de pågrepne, den lyshårede, skal til slutt ha forsøkt å roe ned vedkommende, sier Olstad.

Begge de pågrepne hevder overfor politiet at de er 19 år.

TRAVEL INNSATSLEDER: Erling Olstad. Foto: Håkon Eikesdal
TRAVEL INNSATSLEDER: Erling Olstad. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Tok taxi
Etter truslene om knivstikking ved Sofienbergparken, satte de to pågrepne seg inn i en drosje.

- Da vi pågrep dem, satt de fortsatt i drosja, opplyser Olstad i politiet.

Paret ble pågrepet i tunnelen under Dokkveien bak det mobile tivoliet på Aker brygge. Dagbladet var på pågripelsesstedet, og opplevde en av gjerningsmennene som svært beruset. Han var langt fra samarbeidsvillig da han satte seg inn i politibilen.

Ingen skadd
- Ingen kom til skade, opplyser operasjonsleder Walsø.

PÅGREPET: Ved denne tunnelen, rett ved taxiholdeplassen på Akers brygge, ble de to pågrepet. Foto: Håkon Eikesdal
PÅGREPET: Ved denne tunnelen, rett ved taxiholdeplassen på Akers brygge, ble de to pågrepet. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Mennene skal ha vært bevæpnet med en foldekniv og en leatherman-kniv.

Ifølge vitner på åstedet, skal den andre mannen har forsøkt å roe ned den aggressive 19-åringen, forteller innsatsleder Erling Olstad til Dagbladet.

- Det ble en travel kveld, konkluderer innsatsleder Olstad, som også hadde ansvaret for politiets innsats i forbindelse med skuddramaet på Hasle.

MOTVILLIG: Særlig den ene gjerningsmannen motsatte seg politiet da de pågrep ham. Foto: Håkon Eikesdal
MOTVILLIG: Særlig den ene gjerningsmannen motsatte seg politiet da de pågrep ham. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer