Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knivdramaet i Narvik: svar på noen av spørsmålene kan komme klokka 13

Avhør av siktet startet i formiddag.

ÅSTED:  Politiet fikk den første meldingen klokka 17.40 i går om en bil som hadde kjørt inn i fjellveggen ved Skjomsbrua på E6 utenfor Narvik. To menn ble funnet hardt knivskadd på åstedet - den ene døde. Foto: Rune Dahl. 
ÅSTED:  Politiet fikk den første meldingen klokka 17.40 i går om en bil som hadde kjørt inn i fjellveggen ved Skjomsbrua på E6 utenfor Narvik. To menn ble funnet hardt knivskadd på åstedet - den ene døde. Foto: Rune Dahl.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Først på en pressekonfaranse klokka 13 i dag vil politiet i Narvik og i Nordland politidistrikt komme svar på noen av de mange spørsmålene som henger i lufta etter knivdramaet i går kveld.

Samtidig blir en mann i 20-årene framstilt i Ofoten tingrett med krav om varetektsfengsling fire uker.

Tre menn i 20-årene var involvert i det som først ble meldt til politiet ved 17.40-tiden som en utforkjøring: en av mennene døde på åstedet for utforkjøringen, den andre er alvorlig skadd og den tredje er siktet for kroppskade med døden til følge.

- Pårørende til den døde og den skadde mannen er varslet. Den ene er her fra distriktet, den andre kommer opprinnelig fra et annet sted i landet, opplyser politiadvokat Steffen Ravnåsen til Dagbladet onsdag morgen.

Avhør av den siktede startet i formiddag.

Forsvareren: - Kjenner han ikke

Advokat Egil Malm i Narvik er oppnevnt som forsvarer.

- Jeg har ikke vært i kontakt med klienten i forbindelse med denne saken og kjenner han ikke fra før, sier forsvareren til Dagbladet rett før han skal møte klienten og etterforskerne på politistasjonen i Narvik klokka 09.

Politiadvokat Ravnåsen opplyser at den skadde mannen ikke har vært i stand til å bli avhørt i løpet av natta.

Blant flere spørsmål politiet vil bli konfrontert med på den tillyste pressekonferansen etter klokka 12 i dag, er:

- Hva var motivet for knivstikkingen ?

- Hva var forbindelsen mellom de tre ?

- Skjedde knivstikkingen i bilen - før, under eller etter utforkjøringen ?

- Hadde ulykkesbilens registerte eier noen tilknytning til en eller flere av de involverte eierne ? Den er registert på en person som ikke har adresse i Narvik eller nær omegn.

Mannen som er siktet, skal ikke være straffedømt tidligere.

I går kveld aksjonerte politiet mot huset der han har adresse i Ballangen, om lag fem mil fra Narvik.

Meldte seg selv

Han var ikke hjemme, men meldte seg selv på politistasjonen i Narvik like før klokka 21. Han fortalte at han hadde hørt at han var etterlyst.

- Mannens identitet ble opplyst til vårt mannskap på åstedet for den meldte utforkjøringen ved Skjomsbrua på E6. Det er foreløpig ikke klart om det var den skadde eller et annet vitne som kom med navnet. Dette er en mye trafikkert strekning, og flere stoppet rett etter utforkjøringen, sier politiadvokat Steffen Ravnåsen til Dagbladet før han er blitt oppdatert av sakens etterforskere.

En av de forbipasserende som stoppet for å hjelpe, var en 63 år gammel mann fra Narvik. Det er klart at siktede stjal bilen hans og forsvant fra åstedet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!