Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knivdramaet i Paris:
- Gjerningsmannen var fra Tsjetsjenia

Stod på politiets liste over personer som ble overvåket på grunn av mulig radikalisering.

ÉN DREPT: Knivmannen drepte én og skadet fire personer i et knivangrep i Paris lørdag kveld. Foto: AFP PHOTO / Geoffroy VAN DER HASSELT
ÉN DREPT: Knivmannen drepte én og skadet fire personer i et knivangrep i Paris lørdag kveld. Foto: AFP PHOTO / Geoffroy VAN DER HASSELT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag kveld angrep en mann forbipasserende med kniv i operadistriktet i Paris. Søndag morgen melder nyhetsbyrået AP at gjerningsmannen er identifisert.

Han skal ha blitt født i Tsjetsjenia i 1997. Hans foreldre skal være anholdt.

Mistenkt for å være radikalisert
Gjerningsmannen knivstakk fem personer, hvorav én 29 år gammel mann ble drept. Tilstanden for en av de skadde er alvorlig, men vedkommende er utenfor livsfare, ifølge innenriksminister Gérard Collom.

Gjerningsmannen ble skutt av politiet, som lørdag kveld bekreftet at han var død. Den ikke navngitte kilden i rettsvesenet forteller til AP at mannen skal ha hatt fransk statsborgerskap, men ble født i den russiske republikken Tsjetsjenia.

Han skal ha vært oppført på den såkalte S-listen over personer som er mistenkt for å være radikaliserte, og som derfor anses å utgjøre en sikkerhetsrisiko. Han hadde imidlertid ikke noe kriminelt rulleblad, ifølge AFP.

Terroretterforskning
Franske myndigheter opplyser at de har startet en terroretterforskning etter angrepet. Myndighetene opplyser også at gjerningsmannen, ifølge vitner, skal ha ropt «allahu akbar» under angrepet.

Ekstremistgruppa IS hevder gjerningsmannen er en av deres såkalte soldater. Den franske regjeringen fordømmer angrepet som «motbydelig».

- En blodig pris
Den franske innenriksministeren Gérard Collomb skal holde et sikkerhetsmøte søndag. I natt uttalte han at myndighetene jobber for å finne ut om noen har hjulpet gjerningsmannen.

Frankrikes president Emmanuel Macron takker, på vegne av det franske folk, politistyrken som «nøytraliserte terroristen».

- Mine tanker går til ofrene for kveldens knivangrep i Paris, og til deres familier. Frankrike har igjen betalt en blodig pris, men vi vil ikke vike for frihetens motstandere, sier Macron.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg var blant dem som sendte sine kondolanser etter angrepet.

- Mine tanker er med dem som ble rammet at det avskyelige #Paris-angrepet og med deres kjære. Vi står sammen mot terrorisme og forsvarer våre frie og åpne samfunn, skriver han på Twitter.

Siden angrepet mot Charlie Hebdo i 2015 har 245 personer blitt drept i Frankrike i angrep som IS hevder å stå bak. Landet deltar i den USA-ledede koalisjonen mot ekstremistgruppa i Syria og Irak.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media