Knivdramaet i Paris:
- Gjerningsmannen var fra Tsjetsjenia

Stod på politiets liste over personer som ble overvåket på grunn av mulig radikalisering.

ÉN DREPT: Knivmannen drepte én og skadet fire personer i et knivangrep i Paris lørdag kveld. Foto: AFP PHOTO / Geoffroy VAN DER HASSELT
ÉN DREPT: Knivmannen drepte én og skadet fire personer i et knivangrep i Paris lørdag kveld. Foto: AFP PHOTO / Geoffroy VAN DER HASSELT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag kveld angrep en mann forbipasserende med kniv i operadistriktet i Paris. Søndag morgen melder nyhetsbyrået AP at gjerningsmannen er identifisert.

Han skal ha blitt født i Tsjetsjenia i 1997. Hans foreldre skal være anholdt.

Mistenkt for å være radikalisertGjerningsmannen knivstakk fem personer, hvorav én 29 år gammel mann ble drept. Tilstanden for en av de skadde er alvorlig, men vedkommende er utenfor livsfare, ifølge innenriksminister Gérard Collom.

Gjerningsmannen ble skutt av politiet, som lørdag kveld bekreftet at han var død. Den ikke navngitte kilden i rettsvesenet forteller til AP at mannen skal ha hatt fransk statsborgerskap, men ble født i den russiske republikken Tsjetsjenia.

Han skal ha vært oppført på den såkalte S-listen over personer som er mistenkt for å være radikaliserte, og som derfor anses å utgjøre en sikkerhetsrisiko. Han hadde imidlertid ikke noe kriminelt rulleblad, ifølge AFP.

TerroretterforskningFranske myndigheter opplyser at de har startet en terroretterforskning etter angrepet. Myndighetene opplyser også at gjerningsmannen, ifølge vitner, skal ha ropt «allahu akbar» under angrepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer