Knivdrap i Hasvik

31 åringen ringte politiet og fortalte at han hadde knivstukket kameraten sin. Da politiet kom fram til Hasvik, ble kameraten funnet drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Politiet vet ennå ikke hva som ligger bak knivstikkingen i Breivikbotn i Hasvik i Finnmark i går kveld.

Etter at politiet mottok meldingen om knivstikkingen klokka 21.23, fant de offeret i et hus i nærheten. Men livet stod ikke til å redde.

- Flere stikk

- Mannen hadde blitt påført flere knivstikk i sin egen leilighet, men det er foreløpig for tidlig å si hvor mange. Etter å ha blitt angrepet har han tatt seg inn i et av nabohusene hvor han ble funnet. Det ble forsøkt gjenoppliving, men livet stod ikke til å redde og han døde på stedet, sier politimester i Vestfinnmark politidistrikt Aril Aaserød.

En mann på vakt

Offeret ville fylt 50 år om et par måneders tid, og både han og den pågrepne 31-åringen er fra stedet.

- Siden det var siktede som ringte til oss lokaliserte vi gjerningsmannen ganske raskt. Men fordi det bare var en politimann på vakt, ble han ikke pågrepet før midnatt, sier Aaserød.

Breivikbotn ligger på Sørøya, nordvest i Finnmark utenfor Hammerfest.

31-åringen vil bli sittende i arrest på Sørøya ut natten, før han blir flyttet til Alta for avhør onsdag formiddag.

_Derfor rekker vi antakelig ikke å fremstille ham for varetektsfengsling før torsdag morgen, sier Aaserød.

Det tar minst halvannen time å komme seg med ferje fra Sørøya til Øksfjord, og derfra tar det ytterligere et par timer med bil til Alta. Politiet kjenner ikke til om det var flere til stede i forbindelse med episoden. 31-åringen er en gammel kjenning av politiet.

Les også: - Slått ihjel