Knivdrapet i Oslo: offer og drapssiktet var trolig kjærester

Vitne i leilighet på Kjelsås ringte politiet. Og har forklart seg.

LEILIGHET PÅ KJELSÅS: politi og ambulanse var raskt på åstedet for knivdrapet i natt. Foto: Miriam Bakkejord, Dagbladet.
LEILIGHET PÅ KJELSÅS: politi og ambulanse var raskt på åstedet for knivdrapet i natt. Foto: Miriam Bakkejord, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kvinnen tidlig i 20-åra som ble drept og mannen som er pågrepet og siktet for drap, hadde eller har hatt en relasjon.

Begge har vært i Norge i relativt kort tid, og kommer fra et annet land. Offer og drapssiktet hadde begge midlertidig oppholdstillatelse i Norge.

Det opplyser politiinspektør Grete Lien Metlid til Dagbladet søndag. Hun er leder for Oslo-politiets felles enhet for etterretning og etterforskning.

Overfor NTB bekrefter Lien Metlid at offer og drapssiktet trolig hadde et kjærlighetsforhold, der status ikke er avklart for etterforskerne

- Kvinnen bodde et annet sted i Oslo, ikke i leiligheten i Kjelsåsveien der drapet skjedde og hun ble funnet. Politiet arbeider med å finne tolk før avhør av siktede kan begynne, sier Lien Metlid ved 10.30-tiden.

Det var trolig drapssiktede som bodde i drapsleiligheten.

Vitne i leiligheten

Det var en tredjeperson i leiligheten, også han en mann i midten av 20-åra og av utenlandsk opprinnelse. Han fikk bedt en annen person i nærheten om å varsle politiet.

- KJENTE HVERANDRE: politiinspektør Grete Lien Metlid. Foto: Anita Arntzen, Dagbladet.
- KJENTE HVERANDRE: politiinspektør Grete Lien Metlid. Foto: Anita Arntzen, Dagbladet. Vis mer

Den første meldingen fra Kjelsåsveien kom klokka 00.26.

Både politiet og ambulanse kom raskt til stedet, men kvinnens liv sto ikke til å redde.

- Vitnet har forklart seg, og politiet har en god del informasjon om hva som skjedde. Han vil bli avhørt videre utover dagen, muligens med hjelp av tolk, sier Lien Metlid.

Offeret var livløs etter knivstikk da politi og helsepersonell kom til leiligheten. Hun ble konstatert død på sykehuset på Ullevål seinere i natt.

Pårørende ikke varslet

Politiet hadde søndag formiddag ikke fått varslet drapsofferets pårørende i hjemlandet, og ikke fått klarlagt om hun har familie i Norge.

Drapsofferet og siktede har hatt en relasjon.

- De har vært et forhold, sier Lien Metlid.

Den siktede mannen har søndag sittet i avhør.

- Vi har også gjennomført en rundspørring, og gjennom avhørene har det kommet opplysninger, sier Metlid til Dagbladet like før klokka 17.

Da var politiet i ferd med å avslutte avhøret av mannen.

- Han er sliten og prega av at hun er død. I tillegg har han en skade i hånda, som han ble behandlet for i natt, sier Metlid.

- Forklart seg grundig

Siktedes forsvarer, Unni Fries, sier til Dagbladet at mannen foreløpig ikke har tatt stilling til hvordan han forholder seg til siktelsen.

- Han har forklart seg grundig i dag, og vært samarbeidsvillig. Han erkjenner at han har vært en del av denne hendelsen, sier Fries.

Hun sier at det har vært en relasjon mellom den drepte kvinnen og mannen fram til nå.

- Min klient har det fryktelig tungt og er veldig lei seg, sier Fries, som legger til at mannen allerede har samtykket til varetektsfengsling.

Siktede blir trolig framstilt for varetektsfengsling mandag. Det blir trolig ikke gjennomført noen nye avhør med det aller første.

- Han er nokså medtatt, så det blir nok utsatt noen dager. Han har gjort det han kan for å samarbeide, sier Fries.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer