- Knivdrept etter at hun hadde levert sønnen på skolen

Ekskjæreste (28) siktet for å ha drept Lisa Christina Fauchald (29) på Skedsmokorset.

KNIVDREPT: Lisa Christina Fauchald (29) skal ha blitt drept med en kniv etter at hun hadde levert sønnen på skolen i går formiddag
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KNIVDREPT: Lisa Christina Fauchald (29) skal ha blitt drept med en kniv etter at hun hadde levert sønnen på skolen i går formiddag Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bare to måneder etter at Lisa Christina Fauchald (29) slo opp med 28-åringen, skal han ha drept henne med en kniv, får Dagbladet opplyst.

Den 29 år gamle kvinnen ble funnet drept i en ettromsleilighet hun leide på Skedsmokorset fredag formiddag. Politiet mener drapet skjedde etter at Lisa Christina Fauchald hadde levert sin sju år gamle sønn på skolen, opplyser politiadvokat Kåre Kalvå ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Hennes ekskjæreste, en 28 år gammel mann, er siktet for forsettlig drap.

Drapsvåpenet skal ha vært en kniv.

Avhørt i går Den drapssiktede 28-åringen ble avhørt av politiet fredag kveld. 28-åringen hevder han ikke husker noe fra morgentimene og fram til han timer seinere «kom til seg selv og kontaktet sin far». 28-åringen oppsøkte deretter lensmannskontoret på Lørenskog ved 11.30-tiden, iført blodige klær.

- Det var en kamerat av siktede som var med til lensmannskontoret, ikke faren. Men det var i samråd med faren han bestemte seg for å oppsøke politiet, sier drapssiktedes forsvarer, advokat Gunhild Lærum, til Dagbladet.

Den drepte kvinnen leide leilighet i huset til en av sjefene ved Romerike politidistrikt, Mona E. Hertzenberg, som er leder for retts- og påtalesesjonen. Politisjefen og leietakeren er ikke i slekt.

Den drapssiktede 28-åringen er ikke tidligere kjent for politiet.

- Etterforskes Politiadvokat Kåre Kalvå sier til Dagbladet at sjalusi er blant teoriene som blir etterforsket.

- Siden det er begrenset hva vi har fått ut av siktede i avhør, blir det spekulasjoner rundt motiv. Men sjalusi er et motiv vi etterforsker rundt, sier han.

Den siktede 28-åringens forsvarer, Gunhild Lærum, ønsker nå at hennes klient skal underlegges en psykiatrisk undersøkelse.

- Jeg har bedt om at han fremstilles for politilegen, og det skjer på mandag. Etter hvert må min klient underlegges full psykiatrisk undersøkelse, sier Lærum.

DREPT: Lisa Christina Fauchald (29). Foto: privat
DREPT: Lisa Christina Fauchald (29). Foto: privat Vis mer