Knivdrept på hytte

En 19 år gammel mann ble seint i går kveld knivdrept i ei hytte. Politihunder sporet opp den antatte gjerningsmannen litt over en time seinere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RE/OSLO (Dagbladet): Klokka 22.00 i går kveld ringte en mann inn til politiet i Vestfold for å melde om en knivstikking i ei hytte i Holt i Ramnes i Re kommune i Vestfold.

Ambulanse og politiet kom til stedet rundt en halv time etter meldingen. Det ble forsøkt gjenoppliving, men de klarte ikke å redde livet til 19-åringen.

Omfattende søk

- Politiet kom til stedet 22.30. Da var personen fortsatt i live. Ambulanse var allerede kommet da politiet ankom. Det ble satt i gang gjenoppliving, men mannen døde, sier ajourhavende jurist, politiadvokat Linn Thea Aafos ved Vestfold politidistrikt.

Hytta hvor drapet skjedde, ligger 500 meter fra en hovedvei. Politiet sperret umiddelbart av et stort område rundt småbruket. Den antatte gjerningsmannen skal ha stukket fra stedet til fots.

Politiets hundepatrulje ble raskt kontaktet. De satte i gang et omfattende sporsøk i området. I en time og 15 minutter jaktet store og bevæpnede politipatruljer på den antatte gjerningsmannen.

Spor på åstedet

- En 19 år gammel mann ble pågrepet klokka 23.15. Han er nå siktet i saken.

19-åringen ble ifølge politiet pågrepet på bakgrunn av spor på stedet. Han er ved 06.00-tida i dag fremdeles ikke avhørt.

Politiet vet foreløpig ikke noe om motivet for drapet, men ifølge de to kvinnene som var med på hytteturen skal det ha vært en uoverensstemmelse forut for knivstikkingen. Offeret og den antatte gjerningsmannen skal ha vært kamerater.

- Vi har funnet en kniv i hytta som vi antar er drapsvåpenet, jourhavende jurist Ole Martin Paulsen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Fant kniv

Lensmann i Re, Hallgeir Bækken, bekrefter overfor Dagbladet at det har skjedd et drap, men ved midnatt kunne han ikke gi utfyllende opplysninger.

Ifølge politiet var det ingen vitner til selve knivstikkingen, men to vitner, som skal ha vært i nærheten av hytta, ble i natt avhørt.

Politiet fant en kniv i hytta, som trolig ble brukt under drapet.

Personer som i natt var i området, sier til Dagbladet at ytterligere en person skal være skadet.

Politiet i Vestfold politidistrikt kunne ved midnatt ikke bekrefte denne opplysningen.

DREPT: En 19 år gammel mann ble i går kveld knivdrept ved et småbruk i Re i Vestfold.