Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knivdrept

HOLMESTRAND (Dagbladet): Politiet trodde de rykket ut til husbråk. Da de kom fram til boligen, lå en 66 år gammel mann foran døra med en kniv i strupen. Kort etter ble mannens ekskone og to døtre pågrepet og siktet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

66-åringen døde da han lå i ambulansen som var på vei til sykehuset.

- Vi fikk meldingen ved 02-tida natt til søndag og ankom bolighuset 20 minutter etterpå. Tre personer i nær familie med mannen ble pågrepet. Vi er ikke ferdige med avhørene og tar ikke stilling til de endelige siktelsene før mandag, sier konstituert politimester Hans Henrik Aske.

Nabo varslet

Det var en nabo til 66-åringen som fikk varslet politiet.

Naboen forteller dette til Dagbladet:

- Jeg ble vekket utpå natta av 66-åringens nå værende samboer. Hun var fortvilet og ville låne telefonen for å tilkalle hjelp. Hun var blitt kastet ut av huset da bråket startet, sier naboen.

Familiedrama

Den drepte ble ved midnatt natt til søndag oppsøkt av sin ekskone og de to døtrene. Årsaken til det nattlige besøket er foreløpig ukjent. 66-åringens nåværende samboer ble jaget på dør under krangelen som fulgte, og hun løp inn til naboen for å få hjelp til å stoppe krangelen.

Da politiet ankom, sto ekskona og døtrene foran huset.På gårdsplassen lå 66-åringen med en kniv i halsen. Det er foreløpig ukjent om han ble påført flere stikk.

- Liket skal obduseres i løpet av mandagen, og da vil dødsårsaken kartlegges, sier konstituert politimester, Hans Henrik Aske. Han beskriver saken som en tragedie.

Blodprøver

Politiet ved Nord-Jarlsberg politidistrikt fikk i går bistand av tre teknikere fra Kripos. De finkjemmet åstedet for eventuelle spor. Avhørene av de siktede kom først i gang seint i går ettermiddag og vil trolig ikke være ferdig før mandag.

Alle de siktede har avgitt blodprøve, og politiet mistenker at minst to av dem har vært påvirket av alkohol eller narkotika.

- Det er foreløpig ikke aktuelt å pågripe flere i denne saken, sier Hans Henrik Aske.

Han vil av hensyn til etterforskningen ikke kommentere saken noe nærmere. Det er oppnevnt forsvarere for to av de siktede.

- Min klient har forklart seg kort. Dette er en familietragedie, sier advokat Vidar Borgersen. Han representerer den ene av døtrene. Avdødes ekskone har bedt om å få Tor Erling Staff som forsvarer. Staff er på ferie i utlandet og i hans sted har advokat Cecilie Nakstad snakket med siktede.

- Klienten har forklart seg kort og erkjenner ikke straffskyld, sier Cecilie Nakstad til Dagbladet.

Rystet

Naboene er rystet over drapet:

- Jeg bor vegg i vegg og har soveromsvindu som vender mot gårdsplassen. Det har vært mye bråk og spetakkel før, så vi regnet med at det ville roe seg etter hvert. Det hele er tragisk, sier Ola Helgesen.

Han skjønte først at noe alvorlig var skjedd da politiet og ambulansen dukket opp.

- Avdøde var ellers godt likt i nabolaget. Det var i familiesituasjoner at det ble bråk, sier Ola Helgesen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media