Knivdrepte 15-åring: Slipper straff

Den 39 år gamle tobarnsfaren fra Stokke begikk intet straffbart forhold da han en høstnatt i fjor stakk ned og drepte en 15-årig gutt med brødkniv utenfor sin egen bopel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- En klar nødvergehandling som ligger godt innenfor lovens rammer, sier førstestatsadvokat i Vestfold og Telemark, Arnfinn Hval, til Dagbladet.

Den tragiske hendelsen skjedde natt til lørdag 2. oktober. Det var fest i familiemannens sokkeletasje, der tre ungdommer var på besøk hos leietakerens datter og en venninne. Da ungdommene oppførte seg truende, ba jentene 39-åringen om assistanse for å få kastet ut de tre ungdommene. Under utkastelsen ble huseieren truet med saks og kniv.

Basketak

Da ungdommene kort etter kom tilbake bevæpnet med slagredskap, gikk familiefaren ut på trappa, ifølge etterforskningen med to brødkniver, for å skremme dem vekk. Istedet angrep de tre. I det fatale basketaket som oppsto på gårdsplassen utenfor huset, stakk familiefaren den ene av de tre ungdommene til døde. En annen av ungdommene ble alvorlig skadd, men overlevde.

39-åringen ble siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Fengslet

De to gjenværende guttene, begge 16 år, ble siktet og er seinere tiltalt og dømt for angrep og trusler. Begge har nå fått ubetingende fengselsstraffer, dels for andre svært alvorlige forhold før det tragiske sammenstøtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer