Knivdrepte faren - slipper straff

De fire som var tiltalt for sykehusdrapet i Arendal handlet i nødverge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: -Hevn for overgrep

Nødverge

Detaljene som kom fram i Nedenes tingrett overbeviste dommerne. Sønnen (16) og datteren (18) var tiltalt for å ha knivstukket faren til døde i sykesenga i Arendal. En eldre søster og moren var tiltalt for medvirkning til drapet. I retten ble det avdekket omfattende overgrep og mishandling mot de fire tiltalte, og retten var ikke i tvil.

Drapet skjedde i nødverge for å redde egne liv, skriver Fædrelandsvennen. De fire tiltalte ble enstemmig frikjent.

Aktors påstand var åtte og seks års fengsel for de to yngste, de innrømmet også å ha drept faren.

Rasende kusiner

De tre søsknene og moren falt i armene på hverandre og forsvant ut på bakrommet for å dele gleden med hverandre, skriver NTB.

Men på tilskuerbenken stormet de tiltalte barnas kusiner ut mens de raste ut sin frustrasjon verbalt. En for nærgående fotograf ble slått etter, og politiet fant at de fire frifunne ikke fikk forlate rettslokalet før kusinene var reist fra stedet.

- Glede og lettelse

- Dette er en kolossal lettelse, en befrielse for alle fire. Dette var det vi hadde håpet på fordi vi mente det var grunnlag for nødverge, sier advokat Halvard Duesund, som representerer moren, til NTB.

Det samtykker forsvarer for 18-åringen, advokat Ole Devold, i.

- Vi er fryktelig glad for at retten kom til dette standpunkt, og at de la til grunn for vurderingen det som tiltalte har forklart, sier Devold.

- Grundig dom

Påtalemyndigheten ved statsadvokat Kjell Boye mener dommen var svært grundig, både når det gjelder det faktiske grunnlaget og vurderingen av bruk av nødvergeparagrafen. Han påpekte også at retten hadde et annet grunnlag i vurdering av bruk av nødvergeparagrafen. Nå er det opp til Riksadvokaten om dommen skal ankes.

Aktoratet hadde lagt ned påstand om ti års fengsel for moren og den eldste datteren, åtte års fengsel for 18-åringen og seks års fengsel for den 16 år gamle sønnen.

DREPTE PÅ SYKEHUS:</B> Kvinnen og gutten ble pågrepet like på utsiden av sykehuset rett etter at politiet ankom åstedet. sykehuset.