Knivdrepte medelev på samisk skole

Norsk redningshelikopter rykket ut til Utsjok i Nord-Finland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Finsk politi har pågrepet en mann som fredag knivstakk og drepte en medelev på en videregående skole i Utsjok i Nord-Finland, rett ved grensa til Norge.

Et norsk redningshelikopter som rykket ut fra Banak i Lakselv med anestilege og redningsmann, greide ikke å redde livet til offeret selv om det ble startet behandling på stedet, opplyser redningsleder Raymond Prestøy ved Hovedredingssentralen i Nord-Norge til Dagbladet.

   
Den pågrepne er tilflytter og var voksenelev ved skolen. Politiet opplyser ifølge den finske kringkastingen yle.fi at offeret og den pågrepne mannen kjente hverandre.

Bortvist
Den pågrepne 31-åringen ble nylig forsøkt bortvist fra skolens internat.

Torsdag ble han bortvist fra et forsamlingshus på grunn av ordensforstyrrelse, angivelig fordi han var ruset etter å ha sniffet, ifølge NTB og det finske nyhetsbyrået FNB.

Både den drepte og den pågrepne mannen bodde på internatet ved det samiske gymnaset i Utsjok, men motivet for knivstikkingen er ikke kjent.

I klasserom
Den drepte er ifølge Yle en ung mann.

Ifølge øyenvitner fant knivstikkingen sted i et klasserom, rett før klokka 12 lokal tid fredag (11 norsk).

- Planen var å frakte offeret til sykehuset i Kirkenes, men han døde på stedet. Dårlig flyvær for nærmeste finske redningshelikopter og nærmere avstand til Banak og Kirkenes var årsaken til at vår Sea King ble alarmert. Effektiv flytid fra Banak til Utsjok er 25 minutter, og helikopteret var på plass om lag en time etter at knivstikkingen hadde skjedd, sier redningsleder Raymond Prestøy ved Hovedredningssentralen i Norge.

Utsjok ligger i Tanadalen, rundt 120 kilometer fra Karasjok i Finnmark. Det er tett samarbeid over grensa til Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer