Knivdrepte medelev på samisk skole

Norsk redningshelikopter rykket ut til Utsjok i Nord-Finland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Finsk politi har pågrepet en mann som fredag knivstakk og drepte en medelev på en videregående skole i Utsjok i Nord-Finland, rett ved grensa til Norge.

Et norsk redningshelikopter som rykket ut fra Banak i Lakselv med anestilege og redningsmann, greide ikke å redde livet til offeret selv om det ble startet behandling på stedet, opplyser redningsleder Raymond Prestøy ved Hovedredingssentralen i Nord-Norge til Dagbladet.

    Den pågrepne er tilflytter og var voksenelev ved skolen. Politiet opplyser ifølge den finske kringkastingen yle.fi at offeret og den pågrepne mannen kjente hverandre.

Bortvist Den pågrepne 31-åringen ble nylig forsøkt bortvist fra skolens internat.

Torsdag ble han bortvist fra et forsamlingshus på grunn av ordensforstyrrelse, angivelig fordi han var ruset etter å ha sniffet, ifølge NTB og det finske nyhetsbyrået FNB.

Både den drepte og den pågrepne mannen bodde på internatet ved det samiske gymnaset i Utsjok, men motivet for knivstikkingen er ikke kjent.

I klasserom Den drepte er ifølge Yle en ung mann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.