Knivdrepte mor - stakk ut øynene på far

Kvinnen (37) var i ferd med å stenge restauranten da hun ble stukket ned og drept i Malmö natt til i går. Ektemannen ble funnet på gata med øynene stukket ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet, begge 37 år gamle, eier og driver restaurant Wendi i Svedsgatan i Malmö sentrum. Parets to sønner, åtte og ti år gamle, skal ha vært vitner til det brutale drapet på moren og overfallet på faren. Kvinnen skal ha vært i ferd med å tømme spilleautomatene for penger, da hun ble overfalt og knivdrept. Politiet i Skåne jager nå to ukjente drapsmenn, som overfalt ekteparet like etter klokka 01.00 natt til i går.

Ifølge svenske aviser fikk politiet melding om et ran mot restauranten 01.17.

-  Da vi kom fram, fant vi en hardt skadd mann på gata utenfor. Inne på restauranten fant vi den drepte kvinnen, forteller Ingvar Landin, vakthavende hos politiet i Skåne, til Expressen. Mannens øyne var stukket ut.

Expressen har snakket med en mann som sier han var den siste gjesten som forlot restauranten. Han sier han gikk tolv minutter over ett. Bare fem minutter seinere får politiet melding om drapet.

Så mor bli drept

Ekteparet beskrives som vennlige og arbeidsomme mennesker. Både kona og mannen skal ha stått på fra tidlig om morgenen til seint om kvelden for å få restauranten til å gå rundt. De har eid og drevet restauranten i fem år.

Parets to sønner, som var vitner til det grufulle overfallet på foreldrene, er blitt tatt hånd om av sosialtjenesten.

-  Guttene er overlatt til sosialtjenesten, som trolig prøver å finne slektninger som kan ta vare på dem, sier pressetalsmann Charley Nilsson hos politiet i Skåne.

-  Av hensyn til guttene, er de ennå ikke avhørt om hva de kan ha sett eller hørt, sier Nilsson.

Politiet hadde i går avhørt flere vitner. Ifølge Expressen har vitner sett minst to personer løpe over veien og inn i en park vis-à-vis restauranten. Store politistyrker søkte i går gjennom parken med sporhunder, uten resultat. Andre vitner har beskrevet en hvit, liten bil som de har sett to menn kjøre av gårde i.

Stakk ut øyne

Teknikere fra politiet sikret i går spor i området og inne i restauranten.-  Vi går ut ifra at det er minst to gjerningsmenn, sier Nilsson.

Saken etterforskes som drap, men politiet utelukker ikke at det også dreier seg om et ran.

Ektemannen skal ikke være livstruende skadd. Han ble i går operert på Universitetssjukhuset MAS. Expressen skriver at slektninger av mannen har sagt at det ene øyet hans kanskje kan reddes.

Den svenske rettspsykiateren Sten Levander mener at det kan bety to ting at mannens øyne er stukket ut. Det kan enten være en måte for gjerningsmennene å advare ei gruppe mennesker på. Angrepet på øynene kan også være resultatet av en psykisk syk persons handling, som anser øynene som sjelens speil, og dermed forsøker å ramme sjelen.

Flere teorier

Politiet i Malmö var i går sparsomme med opplysninger i saken. I Sverige spekuleres det om flere mulige motiver for det brutale drapet og overfallet.

Det kan være snakk om et ran. Det kan også være en hevnaksjon, iverksatt av personer tilknyttet mafiaen.

En siste teori er at drapet har sammenheng med at restauranten ligger i et område hvor det er mange rusmisbrukere, og at noen i dette miljøet ønsker å hevne seg fordi de tidligere er blitt nektet adgang til restauranten.

<B>ÅSTEDET:</B> Det var her i restauranten Wendi i Malmø sentrum det groteske drapet skjedde.