Knivemballasje funnet i kvinnens jakke

Emballasjen til en kjøkkenkniv og e-postmeldinger med barneporno ser ut til å bli viktige beviser i drapssaken som startet i Sør-Trøndelag tingrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
 • - Sendte 43 drapstrusler på SMS

  Aktor, statsadvokat Helge J. Kaasbøll, gjorde rede for disse funnene da han onsdag holdt sitt innledningsforedrag i straffesaken mot en 37 år gammel kvinne fra Nord-Trøndelag. Kvinnen er tiltalt for drap på sin tidligere kjæreste Sverre Sæther (35) i hans hjem på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag den 22. august 2003.

  Hun er også tiltalt for å ha sendt en rekke tekstmeldinger med alvorlige trusler mot Sæther, og for å ha tent på sin egen bolig i Nord-Trøndelag for å få utbetalt forsikringssummen.

  DNA-spor

  Sverre Sæther døde av et knivstikk, som ifølge obduksjonsrapporten enten kan skyldes en ulykke, eller være påført av ham selv eller andre. Påtalemyndigheten mener å kunne føre bevis for at tiltalte påførte Sæther dette stikket med en kjøkkenkniv som hun ifølge sin egen forklaring hadde gitt Sæther på et tidligere tidspunkt.

  Helge J. Kaasbøll opplyste i innledningsforedraget at emballasjen til kniven ble funnet av politiet «inne i» tiltaltes jakke, som lå i avdødes sofa. DNA-spor fra tiltalte - men ikke fra Sæther - ble funnet på denne emballasjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer