Kniven kan avsløre morderen

Ble de spesielle merkene på vegetasjonen ved drapsstedet i Baneheia laget med taggene på den kniven som ble funnet på gjørmebunnen i 2. Stampe sist mandag?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskerne, som sliter tungt med å avsløre barnemorderen fra Baneheia, er svært spente på å få vite om denne kniven ble brukt da Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble drept for fem uker siden.

Svaret får de tirsdag.

Kappet kvister

Morderen tok seg god tid til å skjule barnelikene. De ble flyttet og gjemt under en kvisthaug, 35- 40 meter fra selve drapsstedet. Det er trolig i forbindelse med morderens kvisthogst at det ble avsatt merker fra et redskap med sagtenner.

Hvis kniven kan knyttes til morderen, kan det bety et gjennombrudd i etterforskningen.

- Det skal ikke by på problemer å finne ut om det er noen sammenheng mellom kniven og drapssaken, hevder kriminalsjef Arne Pedersen.

Han bekrefter at man sitter på svært viktig materiale fra åstedet. Det gjelder gjenstander med snittflater, blant annet vegetasjon.

Laboratorium

Foreløpig har det ikke vært mulig å sjekke kniven mot funn av snittflater. Årsaken er at kniven nå oppbevares og behandles i vakuumtrykk fordi den har ligget i vann.

Når teknikerne på Kripos tar ut kniven, vil de undersøke om det finnes spor på den, og så undersøkt med tanke på å finne fingeravtrykk, blod, hudrester og hår.

Deretter sjekkes kniven mot snittflatene.

Kniven ble funnet på gjørmebunnen få meter fra land ved stien som går ned fra drapsstedet. Politiets teori er at gjerningsmannen har kvittet seg med drapsvåpenet på vei bort fra åstedet.