Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knivforbud

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • En 19-åring er siktet for å ha stukket ned en annen 19-åring med kniv på et utested i Oslo. Voldskriminalitet begått med kniv fortsetter i ungdomsmiljøene, til tross for straffelovens forbud mot å bære kniv på offentlig sted «uten aktverdig grunn». Brudd på knivforbudet kan føre til tre måneders fengsel. Justisdepartementet ønsker å heve strafferammen til seks måneder, først da kan politiet gripe inn og varetektsfengsle dem som bryter lovbudet.
  • Vi ser med dyp bekymring på kriminaliteten og voldsbruken som kjennetegner deler av ungdomsmiljøet både i storbyen og på mindre steder. Problemene er store, alvorlige og sammensatte, og vi forstår at politiet vil ha lovhjemler som tillater ransaking og varetekt for besittelse av ulovlige våpen. Om straffens avskrekkende virkning vet vi nok til å etterlyse det livsviktige forebyggende arbeidet. Det gjelder også gjengene i Oslo, før de blir kriminelle.
Hele Norges coronakart