Knivfunn etter lange blodspor

Oppdagelsen av en blodansamling og blodspor satte i gang en større politijakt i Ålesund søndag morgen. Nesten fem timer senere avsluttes innsatsen på stedet.

SØK: Politiet søker i områdene Gåseid og Lerstad i Ålesund etter funn av blod søndag morgen. Foto: Fridgeir Walderhaug
SØK: Politiet søker i områdene Gåseid og Lerstad i Ålesund etter funn av blod søndag morgen. Foto: Fridgeir WalderhaugVis mer

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): Etter funn av en blodansamling og blodspor Gåseid-område i Ålesund, satte politiet i gang et søk etter en skadet person.

SPOR: Her kan man se blodspor langs veien. Foto: Fridgeir Walderhaug
SPOR: Her kan man se blodspor langs veien. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

- Vi har ikke avklart hva som har skjedd, opplyste politiet i Møre og Romsdal på Twitter.

Nesten fem timer etter oppdagelsen informerer politiet om at det ble funnet en kniv like ved blodansamlingen. Det bekrefter operasjonsleder Borge Amdam overfor Dagbladet.

- Ikke straffbar handling

Politiet er i kontakt med en person som er lettere skadet, og har fått behandling for dette.

- Blodsporene og funn av kniven settes i sammenheng med den personen som vi har vært i kontakt med, sier Amdam.

Tidligere i dag fortalte Amdam at det var mistanke om en alvorlig straffbar handling.

Politiet informerer nå om at de har ingen grunn til å tro at skaden kommer fra en straffbar handling.

- Vi avslutter og anser saken som avklart, sier Amdam.

SPOR: Fra en Kiwibutikk og mange hundre meter oppover en lokal vei har politiet funnet blodspor. Foto: Fridgeir Walderhaug
SPOR: Fra en Kiwibutikk og mange hundre meter oppover en lokal vei har politiet funnet blodspor. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

Langt blodspor

Politiets innsatsleder på stedet, Olav Ramnefjell, fortalte til Dagbladet at blodsporet går fra en Kiwi-butikk og flere hundre meter opp langs gamle lerstadvegen, som går gjennom hele bydelen.

- Det ser ut som det har dryppet hele veien oppover, opplyser han til Sunnmørsposten.

- Vi ønsker å få vite hva som har skjedd på stedet. Det er funnet blodansamling og et blodspor som går vekk fra stedet. Det er grunn til å tro at det er et menneske som er skadet, sa operasjonsleder Amdam til Dagbladet tidligere i dag.

Blodet ble funnet i et tettbebygd område, rett ved siden av en vei, forklarer operasjonslederen. Det var forbipasserende som oppdaget blodet klokka 9.30 søndag formiddag. Politiet meldte om funnet rundt halvannen time senere.

Overfor TV 2 betegnet Amdam blodsporene som en «stor mengde blodansamling».

GÅSEID: Politiet søker etter en skadet person etter funn av blod i Gåseid-området i Ålesund. Foto: Google Maps / Skjermdump
GÅSEID: Politiet søker etter en skadet person etter funn av blod i Gåseid-området i Ålesund. Foto: Google Maps / Skjermdump Vis mer

Bevæpnet politi

Politiet valgte å bevæpne seg i søket.

- Det er opplysninger som skal tilsi at det har foregått noe som gjør at vi mener det er alvorlige forhold og som dermed gjør at vi velger å bevæpne oss, forklarte Amdam overfor Dagbladet.

Operasjonslederen sa at politiet ikke hadde oversikt over noen hendelse i området natt til søndag, og ba vitner til en eventuell hendelse i området fra i natt og utover om å ta kontakt med politiet.