SJOKKERTE: Gårsdagens hendelse rystet Fjellhaug, landets mest profilerte bibel- og misjonsskolesenter. Foto: ROGERIO SNARLI
SJOKKERTE: Gårsdagens hendelse rystet Fjellhaug, landets mest profilerte bibel- og misjonsskolesenter. Foto: ROGERIO SNARLIVis mer

Knivmann (31) fortsatt på frifot

Overfalt hybelnabo (23) i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 31-åringen som politiet er sikre på knivstakk og prøvde å voldta en kvinnelig hybelnabo ved et kristent skole- og bokompleks i går, er fremdeles på frifot. Politiet har fortsatt jakten på mannen i dag.

- Vi kjenner identiteten hans, og han er nå formelt siktet - men vi har altså ikke funnet ham ennå, sier Lennart Kyrdalen, vaktleder ved sentralvakta i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Begge skadd
Det var i 17-tida i går at mannen skal ha tvunget seg inn på hybelen til en 23-årig norsk kvinne og prøvd å true til seg sex ved hjelp av en kniv. I basketaket som oppsto, ble begge skadd, og begge hyblene ble tilgriset av blod.

- Kvinnen ser ut til å ha kjempet svært hardt imot; et vitne så 31-åringen løpe blodig fra stedet - det var etter alt å dømme hans eget blod, sier Kyrdalen.

Vaktlederen forteller at mannen bor hos en kamerat ved hybelhuset, som ligger i tilknytning til Fjellhaug - Norges største misjons- og bibelskolekompleks.

- Han er ikke student ved skolene, og er ikke registrert med fast bopel i Norge, sier Kyrdalen, som ønsker at folk som kan ha sett 31-åringen, og/eller kan vite hvor han holder til, tar kontakt med politiet på nummer 02800.

- Ikke farlig
- Vi anser ham ikke som farlig - men vi ønsker selvsagt å pågripe ham, sier vaktlederen.

Selv om det ikke var direkte vitner til det som skjedde, mener politiet seg sikre på at de jakter på rett mann.

31-åringens signalement er det samme som i går:

Han er ca. 175 cm høy, av afrikansk opprinnelse, har kruset hår, noe mage og gikk kledd i en grå genser og mørke bukser. Dessuten mangler han ei fortann.

Den 23-årige kvinnen kom fra hendelsen med lettere skader i ansiktet og armen. Hun har fått krisepsykiatrisk oppfølging ved voldtektsmottaket ved Oslo kommunale legevakt.

- Hun har det etter forholdene bra, sier vaktleder Lennart Kyrdalen til Dagbladet.