Knivmann (31) fortsatt på frifot

Overfalt hybelnabo (23) i går.

SJOKKERTE: Gårsdagens hendelse rystet Fjellhaug, landets mest profilerte bibel- og misjonsskolesenter. Foto: ROGERIO SNARLI
SJOKKERTE: Gårsdagens hendelse rystet Fjellhaug, landets mest profilerte bibel- og misjonsskolesenter. Foto: ROGERIO SNARLI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 31-åringen som politiet er sikre på knivstakk og prøvde å voldta en kvinnelig hybelnabo ved et kristent skole- og bokompleks i går, er fremdeles på frifot. Politiet har fortsatt jakten på mannen i dag.

- Vi kjenner identiteten hans, og han er nå formelt siktet - men vi har altså ikke funnet ham ennå, sier Lennart Kyrdalen, vaktleder ved sentralvakta i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Begge skadd
Det var i 17-tida i går at mannen skal ha tvunget seg inn på hybelen til en 23-årig norsk kvinne og prøvd å true til seg sex ved hjelp av en kniv. I basketaket som oppsto, ble begge skadd, og begge hyblene ble tilgriset av blod.

- Kvinnen ser ut til å ha kjempet svært hardt imot; et vitne så 31-åringen løpe blodig fra stedet - det var etter alt å dømme hans eget blod, sier Kyrdalen.

Vaktlederen forteller at mannen bor hos en kamerat ved hybelhuset, som ligger i tilknytning til Fjellhaug - Norges største misjons- og bibelskolekompleks.

- Han er ikke student ved skolene, og er ikke registrert med fast bopel i Norge, sier Kyrdalen, som ønsker at folk som kan ha sett 31-åringen, og/eller kan vite hvor han holder til, tar kontakt med politiet på nummer 02800.

- Ikke farlig
- Vi anser ham ikke som farlig - men vi ønsker selvsagt å pågripe ham, sier vaktlederen.

Selv om det ikke var direkte vitner til det som skjedde, mener politiet seg sikre på at de jakter på rett mann.

31-åringens signalement er det samme som i går:

Han er ca. 175 cm høy, av afrikansk opprinnelse, har kruset hår, noe mage og gikk kledd i en grå genser og mørke bukser. Dessuten mangler han ei fortann.

Den 23-årige kvinnen kom fra hendelsen med lettere skader i ansiktet og armen. Hun har fått krisepsykiatrisk oppfølging ved voldtektsmottaket ved Oslo kommunale legevakt.

- Hun har det etter forholdene bra, sier vaktleder Lennart Kyrdalen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer