KJØRT TIL LEGEVAKTA: Men mannen som ble stukket med kniv utenfor utestedet Roxy er ikke alvorlig skadd. Foto: Truls Grande/FirstFoto
KJØRT TIL LEGEVAKTA: Men mannen som ble stukket med kniv utenfor utestedet Roxy er ikke alvorlig skadd. Foto: Truls Grande/FirstFotoVis mer

Knivmann på frifot etter angrep utenfor populært utested

Stakk ung mann i låret. Politiet angrep feil person.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) En mann er stukket i låret med kniv utenfor utestedet Roxy i Kirkegata 30 i Oslo sentrum. Ifølge operasjonsleder Gunn Anita Bjørnebakk er mannen ikke alvorlig skadet. Knivofferet får nå behandling på legevakta.

En mann ble først pågrepet for ugjerningen. Dette viste seg å ikke være riktig mann.

Gjerningsmannen la på sprang

Mannen som ble pågrepet skal etter det Dagbladet.no erfarer første ha stukket av fra stedet. Bjørnebakk bekrefter dette.

- Han stakk av, og vi sporet ham opp på bakgrunn av vitneutsagn. Vi fulgte etter i bil. Pågripelsen forløp uten dramatikk, opplyser Bjørnebakk til Dagbladet.no.

Politiet gjennomførte etter dette flere vitneavhør, og snakket også med den pågrepne mannen. Det viste seg da at vedkommende var uskyldig.

Gjerningsmannen er fortsatt på frifot.


- Kranglet om ei dame

Dagbladet.no har vært i kontakt med vaktsjef for dørvaktene på Roxy. Han opplyser at knivmannen og offeret så ut til å kjenne hverandre.

- De var begge inne på utestedet da krangelen oppsto. Den handlet utfra hva vi kunne se om ei dame. Vi kastet dem ut, hvorpå det blusset opp igjen utenfor, sier vaktsjefen til Dagbladet.no.

Han opplyser at det var umulig å se at gjerningsmannen hadde kniv på seg. Begge to er ifølge vaktsjefen av utenlandsk opprinnelse.

Populært strøk

Operasjonsleder Bjørnebakk kjenner ikke til hvor kniven befinner seg.

- Vi utfører undersøkelser på stedet, er alt operasjonsleder Bjørnebakk vil si på spørsmål om hvorvidt politiet har snakket med dørvaktene på Roxy om hvordan gjerningsmannen fikk med kniven inn på det populære utestedet.

Kirkegata er en av Oslos mest besøkte partygater. Utestedene ligger tett i tett i gaten.