Knivmann skutt og drept av politiet i Sverige

Gikk amok og stakk ned tre personer, kvinne døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To personer er døde etter at en mann i dag gikk amok med kniv i den sørsvenske byen Varberg. Den ene er knivmannen selv, som ble skutt av politiet, melder Expressen.

To menn stukket Ifølge Aftonbladet kom det i 10-tida inn melding til politiet om at en mann i 40-åra var knivstukket i sentrum av Hallands-byen. Så, en drøy time seinere, var en 18-årig mann stukket.

Politiet gjennomsøkte området og fant en kvinne i 80-åra knivstukket hjemme hos seg selv. Hun døde av skadene.

Folk i sentrumsområdene ble bedt om å låse dørene, i frykt for at knivmannen skulle ta seg inn i flere boliger. Politiet fant etter hvert den mistenkte gjerningsmannen og omringet ham.

- Han ville ikke slippe kniven. Da skjøt vi et varselskudd, før vi skjøt med skarpt, opplyser Lars Hamrén, leder for Hallands-politiets avsnitt for grove forbrytelser.

- Jeg hørte til sammen sju skudd, sier vitnet Ulf (53).

- Løp mot politiet Vitnet Michael så hele skyteepisoden.

- Jeg så en politimann komme ryggende med trukket pistol. Han skrek «Slipp kniven, slipp kniven!» og fortsatte å rygge, som om noen kom mot ham. Så hevet han pistolen og skjøt noen varselskudd, forteller Michael.

- Personen fortsatte å gå mot ham, og da skjøt politiet. Da gikk han i bakken. Politiet fortsatte å rygge, og da så jeg gjerningsmannen komme kravlende mellom bilene, mot politiet - som fortsatte å skrike at han skulle slippe kniven.

- Så forsvant de ut av synsfeltet, et skudd hørtes - og så ble det veldig stille, sier vitnet.

På videoen over ses det tydelig at knivmannen først blir skutt i beinet, men fortsetter å ta seg mot politifolkene - som skyter enda et skudd. Så blir han slått med batong og overmannet.

Knivmannen levde etter skytingen, men døde på sykehus klokka 12.25.

Ukjent motiv Berserkergangen framstår foreløpig uten motiv. Ifølge politiet er den mistenkte gjerningsmannen uten rulleblad, og det er ikke avdekket at han hadde noen form for personlig forbindelse til ofrene.

Den skadde mannen i 40-åra er skåret i halsen, mens 18-åringen opplyses å ha lettere skader.

Nå etterforskes saken med en rekke vitneavhør og tekniske undersøkelser.