Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knivmann skutt utenfor Irans ambassade i Wien

En 26 år gammel østerriksk mann ble skutt og drept etter å ha angrepet en soldat med kniv utenfor den iranske ambassaden i Wien søndag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angriperen døde på stedet etter at soldaten åpnet ild, opplyser polititalsmann Harald Sörös til AFP. Han legger til at angrepet skjedde like før midnatt.

Motivet for angrepet er ikke kjent. Soldaten, som sto vakt utenfor ambassaden, fikk et kutt i overarmen under angrepet.

- Han brukte først pepperspray mot angriperen, før han åpnet ild, sier Sörös.

Soldaten skal ha avfyrt fire skudd. Foreløpig tyder etterforskningen på at han «opptrådte innenfor regelverket», opplyser en talsmann for forsvarsdepartementet til nyhetsbyrået APA.

Soldaten, som kommer fra Tyrol-regionen i Østerrike, blir behandlet på sykehus. Sikkerheten er skjerpet ved alle ambassader i landet.

Episoden skjer få dager etter to andre knivangrep i Wien, inkludert et angrep hvor et par og deres 17 år gamle datter ble livstruende skadd.

En 23 år gammel mann fra Afghanistan har erkjent å stå bak disse angrepene, men hevder det ikke lå noe politisk motiv bak gjerningen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!