Knivmann tidligere tiltalt for drapsforsøk

Drepte seksbarnsmor på søndag, stakk ned mann for 16 år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 37-åringen som har tilstått å ha tatt livet av en 42-årig seksbarnsmor med kniv i Tromsø på søndag, er tidligere dømt for drapsforsøk med kniv.

I dag forteller en 43-årig Harstad-mann til Nordlys at den fengslede 37-åringen angrep ham med en 29 centimeter lang kjøttkniv da de to var elever ved Nordkalottens AMU-senter i Övertorneå i Nord-Sverige i 1990.

Krangel

Under en fest i leilighetskomplekset de bodde i, kom de to i krangel og endte opp i slåsskamp på gårdsplassen. Etter kampen gikk de hver til sitt, men den drapssiktede, som da var 21 år, banket etter en stund på døra til det da 27 år gamle offeret.

27-åringen åpnet døra og ble straks stukket i magen med kjøttkniven, og ble påført ytterligere tre stikk før felles venner av de to fikk overmannet ham.

- Hadde det ikke vært for dem, hadde jeg vært død i dag, sier Harstad-mannen, som måtte gjennomgå omfattende operasjoner etter angrepet. Et av stikken stakk hull på tarmen, og han har fortsatt arr i dag.

Den unge knivmannen ble tiltalt for drapsforsøk, men ble bare dømt for grov mishandling og trusler i Haparanda tingsrätt, og fikk ett års fengsel.

43-åringen leste tilfeldigvis om knivdrapet i Tromsø på Internett i går.

ÅSTEDET: Den drepte seksbarnsmoren bodde i denne eneboligen i Norrøna-feltet på Tromsøya. Flere av barna var hjemme da drapet skjedde på søndag. Foto: SCANPIX
ÅSTEDET: Den drepte seksbarnsmoren bodde i denne eneboligen i Norrøna-feltet på Tromsøya. Flere av barna var hjemme da drapet skjedde på søndag. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg har lagt det bak meg, men håper han får dom som fortjent denne gangen.

Har barn sammen

Søndag gikk Tromsø-mannen til angrep med kniv igjen og stakk ned og drepte en 42 år gammel seksbarnsmor i hennes hjem på Tromsøya. 37-åringen og kvinnen har et lite barn sammen, og flere av kvinnens barn var hjemme da drapet fant sted.

37-åringen ble straks pågrepet og siktet for drapet og tilsto i går at det var han som drepte kvinnen. Han er nå varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Den drapssiktede kommer fra ei lita bygd i Nord-Troms. Her beskriver innbyggerne ham som musikalsk og naturglad, men med et voldsomt temperement.

- Det var mange som fryktet ham da han bodde her. Han kunne bli farlig sint av små bagateller, sier en mann fra bygda.

37-åringen beskrives også som fundamentalistisk læstadianer og traff den drepte kvinnen gjennom menigheten. I et leserbrev til Nordlys for to år siden forteller mannen at han er utstøtt fra menigheten fordi han lever i et utenomekteskapelig forhold.