Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knivmannen (62) pågrepet etter storming av huset

Politiet i Mo i Rana fikk forsterkninger fra Bodø. Gikk inn 05.45.

 KLAR FOR AKSJON:  Forsterkninger med væpnet politi gjør seg klar til å gå inn i huset i Mo i Rana like før klokka 05.45. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX.
KLAR FOR AKSJON: Forsterkninger med væpnet politi gjør seg klar til å gå inn i huset i Mo i Rana like før klokka 05.45. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Ved 05.45-tiden stormet politiet huset i Mo i Rana der en mann har forskanset seg etter at politimannen Olav Kildal (58) ble knivdrept på jobb i går.

En halvtime før hadde politiet i Helgeland fått forsterkninger av væpnede kolleger fra Bodø.

- Mannen er pågrepet inne i huset nå ved 06-tiden. Han er ennå ikke brakt ut, men ambulansen kjører avgårde, opplyser Scanpix-fotograf på åstedet, Håkon Mosvold Larsen, til Dagbladet.

Politimester Håvard Fjærli i Helgeland politidistrikt bekrefter påpgripelsen overfor Dagbladet.

- En 62 år gammel mann ble pågrepet inne i huset klokka 05.50. Ingen ble skadet under pågripelsen, sier politimesteren.

Det var ingen andre personer i leiligheten så vidt politiet har brakt i erfaring.

 PÅGREPET:  62-åringen ble ført inn i denne politibilen etter pågripelsen. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN.
PÅGREPET: 62-åringen ble ført inn i denne politibilen etter pågripelsen. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN. Vis mer

Det var rolig i og rundt huset i hele natt.

Forsterkninger 05.15Forsterkninger fra nabopolitidistriktet kom i grålysningen ved 05.15-tiden.

- Utrykningshetene i Helgaland og Salten politidistrikter samarbeidet om aksjonen, som gikk etter planen og var fullført i løpet av noen minutter, sier politimester Håvard Fjærli i Helgeland til Dagbladet.

62-åringen blir først brakt til politikammeret i Mo i Rana.

- Det er bestemt at Salten politidistrikt skal etterforske saken, og derfor kan ikke jeg si noe mer nå, opplyser politimester Håvard Fjærli.

 GÅR INN:  En av polititjenestemennene på vei inn i huset ved 05.45-tiden. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN.
GÅR INN: En av polititjenestemennene på vei inn i huset ved 05.45-tiden. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN. Vis mer

Det var i går politioverbetjent Olav Kildal ble knivstukket og drept da han sammen med en kvinnelig kollega kom til huset for å hente den drapsmistenkte 62-åringen for innleggelse på psykiatrisk sykehus.

Tåregass uten virkning62-åringen er registert med flere våpen, og han forskanset seg i huset, som romemr tre leiligheter. De andre beboerne i huset og naboer ble evakuert.

Seint i går kastet politiet et titalls tåregassgranater mot 62-årignens leilighet. Flere gikk inn gjennom vinduene, men hadde ingen rask effekt.

Det har vært rolig på åstedet i hele natt fram til politiet gikk inn i huset med bevæpnede tjenestemenn og hunder ved 05.45-tiden.

 BLOD:  Blodflekk i oppgangen til huset der den 62 år gamle mannen ble pågrepet etter en politiaksjon i morges. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX.
BLOD: Blodflekk i oppgangen til huset der den 62 år gamle mannen ble pågrepet etter en politiaksjon i morges. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!