Knivofferet til Dagbladet: - Jeg trodde jeg skulle dø

Tirsdag morgen ble Lennon Dominguez angrepet og knivstukket på åpen gate. I et intervju med Dagbladet forteller han hva som skjedde.

KNIVSTUKKET: Offer for knivstikkingen på Eventyrbrua i Oslo tirsdag morgen, Lehnnon Dominguez, forteller om det dramatiske øyeblikket da han ble knivstukket. Video: Malene Storrusten. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Hardee Joseph Dominguez leder veien inn til et enkeltrom på Ullevål sykehus. Det har bare gått litt over et døgn siden hans bror ble angrepet og knivstukket på Eventyrbroa på Grünerløkka i Oslo.

I senga ligger en noe medtatt og sliten Lennon Dominguez. Han forteller til Dagbladet at han fryktet for livet sitt i basketaket med den russiske mannen som nå er siktet for drapsforsøk.

KNIVSTUKKET: Tirsdag morgen ble Lennon Dominguez knivstukket på åpen gate. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet.
KNIVSTUKKET: Tirsdag morgen ble Lennon Dominguez knivstukket på åpen gate. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet. Vis mer

Punktert lunge

Dominguez ble betegnet som alvorlig skadd i går. Samme kveld ble det opplyst om at han var utenfor livsfare. Lennon føler seg mye bedre i dag, men han har fortsatt smerter.

- Jeg har smerte i lungene og i siden, hvor jeg ble stukket. Jeg har vondt i knærne og i bakhodet fordi jeg ble slått i bakken flere ganger.

Så må legene avbryte intervjuet og gjøre jobben sin. Etter et kvarter inne på rommet, gjenstår det bare for Dominques å få smertestillende tabletter før intervjuet kan fortsette.

- De fjernet drenet i brystet mitt, forteller Dominguez når legene er ferdige. Da han ble knivstukket av den russiske mannen, punkterte den ene lungen hans.

Dyttet vekk kollegaen

Tirsdag morgen var det svært dramatiske scener som utspilte seg på Grünerløkka. Angrepsmannen, i bar overkropp og barbeint, hadde oppført seg truende mot flere mennesker, og ropte også ut «Allahu Akbar» til de mange forbipasserende.

Brødrene jobber for Maritastiftelsen, og Dominguez hadde et håndverksoppdrag på Grünerløkka like ved der hendelsen skjedde. Dominguez så mannen da han og en kollega diskuterte vinduene på et bygg de skulle fikse.

- Plutselig kommer denne fyren, ut av ingenting, mot oss. Han så veldig sint ut og han hadde en kniv, sier han og forteller at hans kollega sto med ryggen til.

- Han kom til å knivstikke John. Jeg drar ham mot meg og dytter han ut av veien. John skjønner ikke hvorfor, og roper «hva gjør du?», fortsetter han.

SMERTE: Formen er bedre, forteller Dominguez, men han har fortsatt smerter etter angrepet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SMERTE: Formen er bedre, forteller Dominguez, men han har fortsatt smerter etter angrepet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
BRØDRE: Lennon avbildet med sin bror Hardee Joseph Dominguez. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet.
BRØDRE: Lennon avbildet med sin bror Hardee Joseph Dominguez. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet. Vis mer

Angrepet og knivstukket

Dominguez forteller at mannen fortsatte i retning av kollegaen hans. Derfor valgte han å rope etter mannen.

- Han tar tak i meg og holder meg nede. Da prøver han å knivstikke meg mange ganger, sier Dominguez og forklarer at han måtte holde angrepsmannens hender i sjakk for å ikke bli stukket.

Så kom kniven fra siden, og selv om Dominguez prøvde å blokkere den med armen, gikk kniven inn på siden av brystet hans.

Videre forteller Dominguez at han kom seg opp og bort fra mannen. Han la merke til at det var flere folk i nærheten, blant annet barn og en dame med barnevogn.

- Jeg løp og ropte «kom dere vekk». Jeg ser bak meg og ser at mannen løper etter meg.

KNIVEN: Mannen skal ha brukt denne kniven i angrepet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KNIVEN: Mannen skal ha brukt denne kniven i angrepet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Fryktet for livet sitt

Igjen ble Dominguez lagt i bakken. Han hadde allerede blitt knivstukket i venstre side av brystet, og klarte dermed ikke å løfte den venstre armen.

- Jeg prøvde å beskytte meg med én hånd og sparke ham, sier han.

- Da tenkte jeg at «dette er enden». Med bare ei hånd prøvde jeg å stanse hånda hans med kniven. Jeg fryktet for livet mitt da. Jeg trodde jeg skulle dø.

Det ble en dramatisk pågripelse da politiet kom fram, hvor de til slutt måtte avfyre et varselskudd og bruke elektrosjokkvåpen mot mannen.

Tross alt mener Dominguez at det var bra han var til stede.

- Jeg følte han hadde til hensikt å drepe. Mine øyne var fokusert på hans hånd og hva han gjorde.

- Du mener det var bra at du var der og reagerte?

- Jeg tror det. Jeg tror alle ville gjort det samme i den situasjonen, sier Dominguez.

DRAMATISK: Politiet pågrep en mann med kniv på Grünerløkka i Oslo. Video: Tipser / Odd Eivind Evensen Vis mer

- Traumatiserende

John Hornslien (26) er kollegaen som var sammen med Dominguez da de ble angrepet. Han forteller til Dagbladet at hendelsen var traumatiserende.

BLE ANGREPET: John Hornslien forteller at angrepet var traumatiserende. Foto: Privat
BLE ANGREPET: John Hornslien forteller at angrepet var traumatiserende. Foto: Privat Vis mer

- Det var meg han reddet livet til. Det var veldig skremmende. Jeg forsto ikke helt hva som skjedde til å begynne med, da jeg sto med ryggen til.

Hornslien forteller at Lennon dro ham med seg i retning brua og han sa at «han kommer mot oss».

- Jeg har blitt fortalt at han (Dominguez) gikk mellom meg og mannen, sier Hornslien.

Han forteller at han fikk sjokk og ikke fikk med seg dette. Hornslien husker derimot at han så Dominguez falle, og at gjerningsmannen «hogde kniven i ham».

- Da sprang jeg bort til bilen for å få tak i noe å forsvare oss med. Da kom politiet løpende. Det var en lettelse.

I går fikk han besøke Dominguez på sykehuset.

- Det var veldig godt å se han. Vi snakket og lo. Han kunne egentlig ikke le, fordi han hadde så vondt, men han lo likevel.

Hornslien er fortsatt rystet etter hendelsen, og forteller at han kommer til å være på vakt når han går ute på gata.

Bendik Falch-Koslung er oppnevnt som den siktede russerens forsvarer. Han opplyste overfor Dagbladet tirsdag kveld at han ennå ikke hadde fått snakket med sin klient. Falch-Koslung har ikke svart på Dagbladets henvendelse onsdag ettermiddag.