Knivskadd siktet for drap

Den 21 år gamle mannen som ble knivstukket under gjengoppgjøret i Oslo mandag, er nå siktet for overlagt drap på 27-åringen som ble skutt samme kveld. Han erklærer seg ikke skyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble han knivstukket fire ganger i ryggen. Han ble utskrevet fra Ullevål sykehus i går kveld. Nå er han siktet for overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap på en sympatisør av en rivaliserende gjeng, sammen med en 23 år gammel kamerat.

Uteble fra rettsmøte

Den siktede 21-åringen møtte ikke opp i forhørsretten da rettsmøtet startet klokka 1300 i dag. Han mottar fortsatt kontinuerlig medisinsk behandling for knivskadene.

- Jeg håper min klient kan møte i retten senere, slik at han kan representere seg selv på en best mulig måte, sa advokat Karen Forbrigd i Advokatfirmaet Elden, da hun møtte i forhørsretten i dag. Hun stiller for 21-åringens forsvarer John Christian Elden.

Utsatte møtet

Forbrigd ba om å få fengslingsmøtet utsatt til seinere i dag, for å få tid til å sette seg bedre inn i saken. Aktor begjærte lukkede dører, noe forsvareren ikke hadde noen innsigelser mot. Byrettsdommer Bjørn Askim stengte dørene på grunn av faren for bevisforspillelse, blant annet fordi flere siktede i saken fortsatt ikke er pågrepet av politiet.

Tok ingen sjanser

Det var et stort sikkerhetsoppbud i forhørsretten i Oslo Tinghus i dag, i forbindelse med fengslingen etter gjengdrapet på Tøyen mandag. Alle som skulle inn i rettssalen ble kontrollert i en metalldetektor. Politioppbudet var større enn vanlig i forhørsretten, før møtet som begynte klokka 1300. Politiinspektør Reidar Bruusgaard ved Oslo politidistrikt, som er aktor i saken, sier at de to mennene er siktet for overlagt drap eller medvirkning til dette.

- Politiet har via vitneprov dannet seg et bilde av foranledningen til skytingen. Det er her kommet fram ting som underbygger at drapet ikke bare var en der og da-handling, men at det var planlagt, sier Bruusgaard til VG Nett.

Han mener det kan være flere gjerningsmenn i saken som ennå ikke er pågrepet.

Ute av landet

I tillegg til de to mennene er ytterligere seks menn etterlyst, siktet og på frifot.

Dagbladet skriver i dag at minst to av dem kan ha forlatt landet bare timer etter drapet. De andre som er etterlyst, skal fortsatt være i Norge.

- Politiet har vært på utkikk etter disse, men har ikke lykkes i å komme i kontakt med dem. Vi har grunn til å tro at en eller flere av dem gjemmer seg i utlandet, sier Bruusgaard til VG Nett.

LUKKET RETT:</B>Både forsvarer Karen Forbrigd og aktor Reidar Bruusgaard ønsket lukkede dører. Det synet støttet byrettsdommer Bjørn Askim (i bakgrunnen).