Knivstakk far (75) og datter (52)

Tistanden er alvorlig for far og datter etter et knivran i en matvarebutikk på Klemetsrud utenfor Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To personer er sendt til Ullevål universitetssykehus etter å ha blitt knivstukket under et ran i en matvarebutikk på Klemetsrud like utenfor Oslo i ettermiddag.

Ranerne brukte kniv på innehaveren i butikken, en 75 år gammel mann, og hans datter på 52 år.

To unge menn stakk av på moped etter å ha utført det kriminalvakta overfor Dagbladet.no beskriver som 'svært voldelig'. Det er foreløpig usikkert om ranerne fikk med seg penger.

To unge menn

 • Den ene raneren beskrives som en mann/gutt i 17-års alderen med gråblå tettsittende genser, mørk/svart bukse, og svart MC-hjelm.
 • Den andre har politiet foreløpig ingen annen beskrivelse av enn at han var slank.
 • Ranerne stakk av i en blå lett motorsykkel (125 kubikk). Skiltene var tapet over. De kan ha stukket av i retning Follo (Enebakk).

  - De brukte kniv under ransforsøket, og vi har funnet denne, opplyser Stig Øvrebø ved kriminalvakta.

  Sikrer spor


  Butikken ligger litt avsides til i Enebakkveien. Flere faste kundene står målløse utenfor politisperringene, og ser to hvitkledde menn fra politiet sikre tekniske spor inne i butikken.

  - Jeg får så vondt av det. Jeg har kjent ham og dattera i alle år. Det er ikke noe vondt i den karen, sier en mann som fredag ettermiddag kom til låst dør - og en hvit plakat som sier «STENGT PÅ GRUNN AV RAN», med svart sprittusj.

  Han har handlet i butikken siden han gikk på barneskolen rett over veien. I ettermiddag har han kjørt sin far til butikken for å levere tippekupongen som vanlig. Så langt kom de ikke.

  I ettermiddag ligger den 75 år gamle eieren og datteren hans alvorlig skadd på Ullevål Univeristetssykehus - han med alvorlige skader i bryst og buk. Datteren med buksdader. Tilstanden hennes skal ikke være like alvorlig.

SIKRER SPOR: Politiet jobbet fredag ettermiddag med å sikre tekniske spor etter det brutale ranet av en matforretning på Klemetsrud i Oslo, der eieren (75) og hans datter (52) ble knivstukket og hardt skadd.
«STENGT PÅ GRUNN AV RAN»: Flere av nærbutikkens faste kunder møtte stengt dør fredag ettermiddag.