Knivstakk far og datter

To unge gutter dro fram kniven og stakk 75-åringen og hans datter (52) i familiebutikken på Klemetsrud i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 75-år gamle innehaveren ble i går ettermiddag og kveld operert for alvorlige bryst- og bukskader på Ullevål universitetssykehus. Sykehuset opplyste i går kveld at tilstanden er alvorlig, men stabil. Datteren kom fra det med lettere kuttskader i buken. Kriminalvakta i Oslo beskriver det som skjedde som svært voldelig. Det er usikkert om ranerne fikk med seg penger. De to unge guttene stakk av på en moped.

To unge menn

Den ene raneren beskrives som en mann/gutt i 17-årsalderen med gråblå, tettsittende genser, mørk/svart bukse, og svart MC-hjelm. Den andre har politiet foreløpig ingen annen beskrivelse av enn at han var slank. Ranerne stakk av på en blå, lett motorsykkel (125 kubikk). Skiltene var tapet over. De kan ha stukket av i retning Follo eller Enebakk.

Spor etter ranerne

- Kniven de to brukte har vi funnet, sier Stig Øvrebø ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt. Butikken ligger litt avsides til i Enebakkveien på Klemetsrud. Flere faste kunder sto målløse utenfor politisperringene, og så på kriminalteknikere sikre tekniske spor inne i butikken.

Sjokkert kunde

- Jeg får så vondt av det. Jeg har kjent både ham og datteren i alle år. Det er ikke noe vondt i den karen, sier en kunde som kom til låst butikkdør og møtte plakaten «STENGT PÅ GRUNN AV RAN». Han har handlet i butikken siden han gikk på barneskolen rett over veien. I går kjørte han sin far til butikken for å levere tippekupongen som vanlig. Men så langt kom de ikke. Store politistyrker jaktet i går på ranerne, men hadde seint i går kveld ikke pågrepet noen for det grove ranet.

STENGT BUTIKK: Etter det brutale ranet på en far og datter i ABO Matsenter AS mot Klemetsrud i Oslo, var kriminalteknikere raskt på stedet for å sikre spor.Foto: Arne V. Hoem