Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knivstakk faren ved Ikea

Sønnen ringte selv og varslet politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 58 år gammel mann er stukket med kniv ved Ikea på Furuset rett utenfor Oslo. Knivstikkingen skjedde ved halv elleve-tida i dag.

Det var mannens egen sønn som sto bak overfallet. Sønnen (26) ringte selv til politiet og fortalte hva han hadde gjort.

Broren var vitne

- Gjerningsmannen er psykisk ustabil, sier operasjonsleder Gunn Anita Bjørnbakk til Dagbladet.no.

Mannen vært psykiatrisk pasient i en periode, men har aldri vært voldelig. Broren hans var også på Ikea og ble vitne til det brutale overfallet. Faren ble truffet av flere knivstikk mot nakken og hodet.

26-åringen oppga selv at han brukte en sag som våpen. Etter det Dagbladet.no har grunn til å tro, var våpenet en stor rambokniv med tagger.

Overfallet skjedde på parkeringsplassen utenfor Ikea, og offeret ble funnet i skråningen mellom parkeringsplassen og veien som går forbi. Den skadde mannen er brakt til Ullevål. 58-åringen er ved bevissthet og ikke livstruende skadet.

Pågrepet hjemme 

- Gjerningsmannen ble pågrepet på bopelen sin, sier Bjørnbakk.

26-åringen er foreløpig brakt i arrest. Han vil sannsynligvis få tilsyn av lege i løpet av dagen.

Inne på Ikea var det ingen som registerte dramaet på utsida. Da Dagbladet.no snakket med en vekter på telefon, var han ukjent med overfallet.

I forrige uke døde en 84 år gammel kvinne fra Sel etter at hun ble stukket med kniv av sin egen sønn. Mor og sønn bodde sammen. Sønnen er psykisk ustabil og er nå tvangsinnlagt på psykiatrisk sykehus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media