Knivstakk foster - kan ikke straffes

Mannen som knivstakk et foster i Sverige i går, kan ikke straffes for det. Han vil kun få straff for grov mishandling av den kommende barnemoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge kommentarene til loven om mord og drap, er ethvert menneskeliv beskyttet - fra fødselen. Et foster kan mishandles og drepes, uten av gjerningsmannen straffes for det.

Mannen som knivstakk den gravide kvinnen kan derfor bare dømmes for grov mishandling av kvinnen.

- Straffeutmålingen øker derimot kolossalt ved angrep på en gravid kvinne, ettersom det er et særdeles stygt angrep. Å stikke kniven inn i en gravids mage er avskyelig. Gjerningsmannen må innse at også fosteret trues av dette, sier advokat Sven-Erik Alhem til Aftonbladet.

Startet med krangel

Den 29 år gamle svenske kvinnen var gravid i 31. uke, og i går kveld satt hun i leiligheten sin utefor Stockholm og så på ultralydbilder av sin kommende sønn. Hennes ti år gamle datter lekte utenfor. På ettermiddagen fikk hun besøk av sin tidligere kjæreste, som også er far til barnet hun venter.

De begynte å krangle og 22-åringen skal ha dratt opp en kniv og stukket den i magen på ekskjæresten. Deretter forsvant han fra leiligheten, skriver Expressen.

Datteren sprang inn i leiligheten og fant hennes blødende mamma liggende på gulvet. Til tross for at kniven gikk rett inn i magen hennes og også skadet buken på fosteret, var hun ved bevissthet. Hun ringte derfor selv etter hjelp, og fortalte politiet hvem gjerningsmannen var.

Akutt keisersnitt

Kvinnen ble hentet av ambulanse og kjørt til sykehus hvor hun ble operert. For å redde barnets liv, valgte legene å gjennomføre et akutt keisersnitt.

- Tilstanden til både mor og barn er bra. Kniven har gått inn i livmoren og truffet barnet, men legene bedømmer det dit hen at barnet ikke kommer til å få noen varige men, sier Patrik Jonsson, vaktleder ved Södertörnspolitiet, til Expressen.

Politiet lette i går kveld etter gjerningsmannen og fant kniven han brukte i hans leilighet. Seinere på kvelden oppsøkte mannen politiet og ble anholdt for grov mishandel.

Kvinnen har tidligere denne måneden anmeldt mannen for sjikane.

ÅSTEDET: Politiet er her utenfor leiligheten til den gravide kvinnen som ble knivstukket i magen av ekskjæresten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer