Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Knivstakk kona (39) i halsen utenfor krisesenter

Drept rundt 50 meter fra sitt skjulested i Drammen. Ektemann siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I 11.30-tida i dag møtte den 44 år gamle ektemannen kona (39) på gata og knivstakk henne flere ganger. Så stakk 44-åringen fra stedet i sin egen bil.

Tom-Andrè Engebretsen (20), som bor bare noen titalls meter unna åstedet, kom kjørende fra nærbutikken da han så at en nabokvinne hadde oppdaget personen som lå på bakken og blødde kraftig fra sår i halsen, ansiktet og et håndledd.

- Mens de andre var i kontakt med AMK-sentralen prøvde jeg å få kontakt med henne. En nabo hentet et putevar hjemme som vi brukte som kompress mot halsen. Da var hun bevisstløs og pustet, men sluttet å puste like før ambulansen kom, forteller han til Dagbladet.no.

Så fluktbilen

Såvidt Engebretsen kjenner til skal det ikke ha vært øyenvitner til selve knivstikkingen, men fluktbilen ble observert.

- Da jeg passerte stedet bare rundt ti minutter tidligere var det helt rolig der, sier vitnet, som heller ikke så noen fremmede kjøretøy i gata før drapet.

Kvinnen hadde en liten sekk på seg da hun ble overfalt, men skal ikke ha vært utstyrt for noen lengre reise.

Meldte seg selv

KNIVDREPT PÅ GATA: Bare rundt 50 meter fra Betzy krisesenter der hun holdt til, ble hun knivstukket flere ganger i denne gata i Drammen. Foto: TOR KEISER
KNIVDREPT PÅ GATA: Bare rundt 50 meter fra Betzy krisesenter der hun holdt til, ble hun knivstukket flere ganger i denne gata i Drammen. Foto: TOR KEISER Vis mer

Drapet skjedde bare bare 50-60 meter fra Betzy krisesenter i Drammen.

- Vi fikk melding klokka 11.36 om knivstikkingen. Kvinnen hadde alvorlige skader som hun senere døde av på sykehuset Buskerud, opplyser jourhavende politiadvokat Knut H. Austad

Det var vitneobservasjoner av fluktbilen som gjorde at politiet raskt visste hvem de var på jakt etter. Det som skal være ekteparets bolig, på Høvikkollen i Bærum, ble like etter knivstikkingen gjennomsøkt av bevæpnet politi, men så ringte 44-åringen selv et av alarmsentralenes telefonnumre.

Han avtalte å møte politiet på en bensinstasjon på Gaustad i Oslo.

- Pågripelsen skjedde uten dramatikk. Han ble i kveld kjørt fra Oslo til Drammen, der han nå er i politiets varetekt. Vi får trolig ikke avhørt ham før i morgen, opplyser politiadvokaten til Dagbladet.no.

I går kveld meldte NTB at mannen er siktet for drapet. Ifølge vakthavende jurist ved Søndre Buskerud politidistrikt, Knut H. Austad, er det uklart hvilket statsborgerskap mannen har - om han er norsk statsborger eller bare har oppholdstillatelse i Norge. Det er klart at han ikke er asylsøker.

Trebarnsmor

Den avdøde kvinnen hadde ifølge politiet tre barn, hvorav en 14-åring og to myndige. Barna blir i kveld tatt hånd om av politiet i Drammen. Både offeret og siktede er innvandrere, men politiet vil i kveld ikke opplyse hvilket statsborgerskap de to har.

image: - Knivstakk kona (39) i halsen utenfor krisesenter

Mannen er nå siktet for forsettelig drap, og vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling imorgen. Drapsvåpenet var i 18.30-tida ikke funnet.

Bakgrunnen for at kvinnen hadde opphold på Betzy krisesenter er foreløpig ikke kjent. Dagbladet.no får opplyst at den antatte gjerningsmannen ikke har oppsøkt selve senteret på noen måte verken i dag eller tidligere, så langt de ansatte kjenner til.

- Hvis det hadde skjedd ville politiet vært her i løpet av få minutter. Vi har varslingsrutiner og tett samarbeid med dem, opplyser styreleder Grete Frøiland ved Betzy krisesenter til Dagbladet.no.

I kveld fikk alle ansatte og beboere ved senteret krisehjelp. Frøiland forteller at 70-80 prosent av beboerne på senteret er fremmedspråklige. Både kvinner og barn som er truet eller har blitt utsatt for vold blir beskyttet i bygningen.

- Alle kan være her under falskt navn, og sikkerhetstiltakene er gode, sier hun.

Drapsvåpenet er så langt ikke funnet og politiet kjenenr heller ikke til motivet for ugjerningen.