ETTERLYST: Ifølge politiet stod denne mannen bak knivstikkingen av den 73 år gamle kvinnen. Foto: Politiet
ETTERLYST: Ifølge politiet stod denne mannen bak knivstikkingen av den 73 år gamle kvinnen. Foto: PolitietVis mer

Knivstakk kvinne (73)

- Løp målrettet bort til bordet hennes. Det hele var over på noen sekunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet gikk i ettermiddag ut med et bilde av den mistenkte etter at en 73 år gammel kvinne ble knivstukket på restauranten Egon ved Jernbanetorget i Oslo sentrum i 12-tida i dag.

Mannen har nå meldt seg for politiet, ifølge VG Nett. Etterlysningen ble sendt ut ca kl 16.39. Mannen meldte seg omtrent kl 17.00.

- Han meldte seg og sa at han hadde gjort det, sier politiførstebetjent Ellen Svae ved Grønland politistasjon til Dagbladet.

Mannen sitter nå i arresten. Politiet har foreløpig ikke vurdert om han skal avhøres eller framstilles for fengsling. Mannen har ifølge Svae noen uoppgjorte saker hos politiet fra tidligere, men hun vil ikke kommentere om han er tidligere straffedømt.

Knivstikkingen framstår som uprovosert og meningsløs. Ifølge politiet løp mannen målrettet bort til bordet hvor kvinnen satt sammen med en venninne. Det hele var over på noen sekunder.

Mannen beskrives som en mann med asiatisk utseende, ca. 175 cm høy, mørk jakke med hette, lys dongeribukse, to dager gamle skjeggstubber og kortklipt hår.

Til alt hell ble kvinnen bare lettere skadet.

En turist fra Spania, Carlos Suarez, var vitne til hendelsen.

- Jeg så en ung mann løpe vekk fra restauranten med en kniv i hånda, og ambulansen kom fort til stedet, sa Suarez til Dagbladet tidligere i dag.

En annen kvinne som var gjest sier at det var et sjokkerende angrep.

- Det er veldig ubehagelig når noen kommer inn og går til angrep på en eldre dame på den måten, sier hun.

Oslo politidistrikt søker nå vitner til denne hendelsen. Den som har sett noe eller hørt noe bes om å ta kontakt med politiets jourtelefon 22669559.

VAR GJEST: Offeret og en venninne var gjest på Egon da hun ble angrepet av knivdesperadoen. MMS: Asle Hansen / Dagbladet
VAR GJEST: Offeret og en venninne var gjest på Egon da hun ble angrepet av knivdesperadoen. MMS: Asle Hansen / Dagbladet Vis mer