<strong>SUNDSVALL:</strong> Det var i den svenske byen Sundsvall, øst i Sverige, at de tre kvinnene feiret nyttårsaften. Foto: Shutterstock
SUNDSVALL: Det var i den svenske byen Sundsvall, øst i Sverige, at de tre kvinnene feiret nyttårsaften. Foto: Shutterstock Vis mer

Drept på nyttårsfest:

Knivstakk venninna 143 ganger

Nå er svenske Carina Askeroth (52) dømt til livstid.

Publisert

Det var under en nyttårsfeiring i en leilighet i Sundsvall i Sverige at den tragiske hendelsen fant sted. Tre kvinner var samlet for å ringe det nye året inn sammen.

De skulle spise god mat, spille bingolotto og hadde pyntet seg med gullhatter. Men festen fikk en tragisk vending da en av kvinnene gikk til angrep med kniv på en av de andre, skriver Expressen.

Ifølge avisa, som siterer etterforskningsdokumenter, skal kvinnen ha blitt knivstukket hele 143 ganger.

Den tredje kvinnen på festen skal ha tilkalt politiet, og kvinnen som angrep ble pågrepet.

Tirsdag ble svenske Carina Askeroth (52) dømt til livstid i fengsel for drapet. Selv nekter hun straffskyld, ifølge den svenske avisa.

Ble funnet med kniven

I tingrettens dom viser de til at det ble funnet store mengder blod på klærne til Askeroth.

I tillegg ble hun funnet med kniven som ble brukt, på samme sted som kvinnen ble knivstukket. Ifølge Aftonbladet kom politiet til huset kl. 06.03 på morgenen 1. januar, og fant 52-åringen med kniven i hånda.

<strong>DØMT:</strong> Carina Askeroth (52) er dømt til livsstid for drapet på venninna. Foto: Politiet
DØMT: Carina Askeroth (52) er dømt til livsstid for drapet på venninna. Foto: Politiet Vis mer

På bakgrunn av dette mener tingretten at Carina Askeroth, utover enhver rimelig tvil, alene har forårsaket kvinnens død, ved å hakke, stikke og kutte offeret med kniven, skriver Expressen, som siterer dommen fra Sundsvall tingrett.

Kraftig beruset

52-åringen gikk gjennom en rettspsykiatrisk undersøkelse som skal ha vist at hun ikke hadde noen psykiske lidelser eller forstyrrelser, verken på nyttårsaften eller i seinere tid.

Likevel presiseres det i dommen at hun var kraftig beruset da hun ble pågrepet, og at det skal ha blitt funnet spor av narkotiske stoffer i blodet hennes.

Expressen skriver at hun også skal ha sagt at hun var helt sikker på at hun ikke begikk drapet.

Ifølge dommen finnes det ikke noe tydelig motiv for drapet, men i et avhør har 52-åringen fortalt at hun følte seg mobbet og krenket av de andre på festen.

Videre skal hun ha hevdet at venninnene tvang henne til å danse, og at en av dem skulle ha vært hardhendt mot henne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer