Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Slender Man»

Knivstakk venninna 19 ganger som 12-åring. Nå er hun dømt til 40 år på psykiatrisk sykehus

Nå er én av jentene dømt til 40 år med tvungent psykisk helsevern.

FANTASI: «Slender Man» er den fiktive, høye, lange fantasifiguren som forfølger og «tar» barn. To tenåringer som knivstakk ei venninne i 2014 skal ha blitt inspirert til ugjerningen av nettopp «Slender Man». Foto: Something Awful
FANTASI: «Slender Man» er den fiktive, høye, lange fantasifiguren som forfølger og «tar» barn. To tenåringer som knivstakk ei venninne i 2014 skal ha blitt inspirert til ugjerningen av nettopp «Slender Man». Foto: Something Awful Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et rystende drapsforsøk sommeren 2014 satte hele USA på hodet: To tolv år gamle jenter hadde lokket sin jevngamle klassevenninne inn i et skogholt i Wukesha i delstaten Wisconsin. Der stakk de henne 19 ganger med en kjøkkenkniv.

Offeret overlevde mot alle odds, etter å først ha klart å slepe seg til en bilvei i nærheten - der hun ble funnet av en syklist.

Da politiet spurte de to jentene om motivet bak det brutale angrepet, forklarte de at «Slender Man» hadde befalt dem å gjøre det.

Torsdag fikk én av de to jentene bak det rystende angrepet sin dom: 40 år med tvungen psykisk helsevern, ifølge nyhetsbyrået AP.

Dommeren, Michael Bohren, sa da han leste opp dommen at jenta, som i dag er 15 år gammel, fortsatt utgjør en fare for seg selv og andre. Han la til at selv om angrepet fant sted da jentene var unge, «så kan vi ikke glemme at dette var et drapsforsøk».

Ifølge AP brøt den 15 år gamle jenta sammen i tårer like før dommen kom. I en kort kommentar beklaget hun til offeret.

Den andre jenta ble dømt til 25 års tvungen psykisk helsevern i desember i fjor.

Lang planlegging

Jentenes forsvarere gjorde det under rettssaken klart at de begge var overbeviste om at de måtte ta livet av venninna si, for å beskytte sine egne familier.

Han mente at jentenes ønske om å innynde seg hos fantasi-skapningen «Slender Man», og det faktum at de ønsket å bo i huset hans, veide tyngre enn påstanden om «selvforsvar».

Aktoratet hevder også at planleggingen om å ta vennina av dage hadde foregått i flere måneder. Etter å ha invitert henne på en overnatting lurte de henne ut i en park hvor knivstikkingen fant sted.

«Slender Man» er opprinnelig en grøsserskikkelse funnet opp som fornøyelse på en komi-skrekkside på nettet. Skaperen Eric Knudsen laget «Slender Man» i 2009, og gjorde skikkelsen kjent gjennom nettsida Something Awful.

I etterkant av angrepet i 2014 uttalte Knudsen at han var lei seg over det som hadde skjedd.

- Jeg er forferdelig lei meg etter tragedien i Wisconsin, og mine tanker går til alle familiene som er berørt av denne forferdelige hendelsen, sa Knudsen, ifølge NBC News.

- En verden full av fiksjon

«Slender Man» ble raskt et populært fenomen der barn og unge spøkte med at «Slender Man» skal «ta» dem dersom de ikke tror på ham.

Den fiktive skikkelsen har en lang kropp og kan i flere delvis animerte YouTube-videoer ses mens han åler seg opp bygninger med sine meterlange armer og bein for å ta barn. Den fiktive figuren er også å se i bakgrunnen av en rekke manipulerte «selfies» og bilder fra skogholt på nettet.

Barnepsykolog Magne Raundalen sa følgende til Dagbladet i 2014:

- Vi lever i en verden full av spill og fiksjon. Det er mange år siden man fant ut at et barn i USA i gjennomsnitt så 14 000 drap i året, og så er det alltid noen som har vanskelig for å skille mellom fantasi og virkelighet, sa Raundalen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!