Knivstikking i Oslo sentrum

Tre menn skal ha blitt angrepet med kniv og balltre. En mann er alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre menn ble skadd, en alvorlig, da en gruppe menn slåss utenfor utestedet Sikamikanico i Oslo sentrum natt til søndag.

Politiet mener de skadde kan ha blitt angrepet av en gruppe på 5-6 personer.

- Ifølge vitner var dette helt uprovosert. De sto utenfor utestedet da en gruppe menn kom bort og begynte å slå løs, sier Finn Belle, operasjonsleder i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Det er likevel tidlig å si noe sikkert om foranledningen til slåsskampen i Møllergata.

Alvorlig skadd

En mann, som ifølge NTB er 28 år gammel, ble slått med balltre og knivstukket i rygg og lår. Han er alvorlig skadd og ble kjørt til Ullevål Universitetssykehus. Skadene skal ikke være livstruende.

- I tillegg ble to menn slått med balltre. De er kjørt til legevakta, sier Grethe Løland, operativ uteleder til Dagbladet.no på stedet.

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 03.05 natt til søndag, og var på stedet kort tid etter. Ifølge vitner var det fem-seks gjerningsmenn, politiet har pågrepet tre.

KNIVSTIKKING: I underkant av ti menn var involvert i slåsskampen utenfor Sikamikanico i Møllergata. En 28 år gammel mann er alvorlig skadd. Foto: TORA MORSET
KNIVSTIKKING: I underkant av ti menn var involvert i slåsskampen utenfor Sikamikanico i Møllergata. En 28 år gammel mann er alvorlig skadd. Foto: TORA MORSET Vis mer

Mange vitner

Belle er ikke i tvil om at eventuelle andre gjerningsmenn også vil bli pågrepet.

- Utvilsomt. Vi har mange vitner. Folk har til og med filmet hendelsen, så dette kan vi komme i land med, sier han.

En av de pågrepne er 20 år. Politiet hadde klokken 04.10 ikke opplysninger om de andre pågrepne eller skadde. Ifølge politiet forteller øyenvitner at både gjerningsmennene og de skadde er av somalisk opprinnelse, men dette kunne klokken 04.10 ikke bekreftes. 

Politiet har ikke mistanke om at nattens hendelse var gjengrelatert.

BLODIG: Fortauet utenfor Sikamikanico viste tydelige spor etter knivstikkingen.