Knivstikking i Oslo

En person sendt til Ullevål sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 18 år gammel mann er sendt til Ullevål sykehus etter at han ble knivstukket i magen på åpen gate på Kjelsås i Oslo i går kveld.

En 17-åring og en 15-åring er pågrepet og siktet i forbindelse med knivstikkingen.

- En 17 år gammel mann ble pågrepet i Torggata i Oslo sentrum klokken 22.15 lørdag kveld. Han er siktet for å ha knivstukket en 18 år gammel mann på Kjelsås to timer tidligere, sier operasjonsleder Kjetil Kroken i Oslo politidistrikt til NTB.

Endret forklaring

Også en 15 år gammel gutt ble innbrakt av politiet. Han ble hentet inn av politiet på Kjelsås like etter pågripelsen i sentrum.

- Han hadde opprinnelig status som vitne, men under avhør forandret han forklaring. Nå er også han siktet i saken, opplyser vaktleder ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt, Sindre Flaate, til NTB.

Den unge mannen ble stukket i magen, men klarte selv å komme seg til legevakten i Oslo. Derfra ble han i all hast fraktet videre til Ullevål universitetssykehus.

Ikke livstruende

PÅ STEDET: Her på Kjelsås ble en person knivstukket i kveld. Politiet leter nå etter gjerningsmannen. Foto: Daniel Dale Laabak
PÅ STEDET: Her på Kjelsås ble en person knivstukket i kveld. Politiet leter nå etter gjerningsmannen. Foto: Daniel Dale Laabak Vis mer

- Tilstanden er noe uviss, men han skal være overført fra intensiven til postoperativ avdeling, så det tyder på at skadene ikke er livstruende, sier Kroken til NTB ved 22.40-tiden i går kveld.

Store politistyrker lette etter den siktede, som var navngitt for politiet allerede kort tid etter knivstikkingen.

- Vi leter etter flere personer, men er spesielt på jakt etter gjerningsmannen som er en 17 år gammel mann, sa  operasjonsleder Kjetil Kroken ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no i går kveld.

Klokka halv elleve opplyser Kroken at gjerningsmannen er pågrepet.

- Kvart over ti pågrep vi 17-åringen i Torggata, og innbrakte samtidig et vitne på 15 år, sa han da. 

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokka 20.05 i kveld. 

Politiet vet  ikke noe om bakgrunnen for knivstikkingen.