Knivstikking i Tysvær: Kvinne siktet for drapsforsøk

En kvinne i 40-åra er siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Tysvær, like utenfor Haugesund. En mann i 50-åra er fraktet til Stavanger Universitetssykehus.

FRAKTET TIL STAVANGER: En mann i 50-åra ble fraktet til Stavanger Universitetssykehus etter at en kvinne i 40-åra knivstakk ham. Hun er nå siktet for drapsforsøk. Foto: Jan Kåre Ness
FRAKTET TIL STAVANGER: En mann i 50-åra ble fraktet til Stavanger Universitetssykehus etter at en kvinne i 40-åra knivstakk ham. Hun er nå siktet for drapsforsøk. Foto: Jan Kåre Ness Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i 10-tida lørdag morgen at kvinnen ringte politiet om hendelsen. Det skal ha skjedd ved en privat adresse i Tysvær i Rogaland, og det skal ha vært flere personer i nærheten.

Hun er nå siktet for drapsforsøk.

Politiadvokat Cathrine Monsen bekrefter til Dagbladet at fornærmede ble funnet utendørs. Hvilken relasjon de to har, ønsker hun ikke å gå inn på, men politet bekrefter at det er en relasjon mellom de to.

- Vi prøver å kartlegge hvor det har skjedd og hendelsesforløp. Hva som var foranledningen kan jeg heller ikke si noe om, sier hun.

Verken siktede eller fornærmede er avhørt per lørdag klokka 16. Planen er å avhøre siktede i løpet av dagen, og det er et ønske å få avhørt fornærmede så fort som mulig.

Når kvinnen vil bli framstilt for fengsling er ikke tatt stilling til ennå. Politiadvokaten er ikke kjent med om fornærmede og siktede er hjemmehørende i Tysvær.

Relasjon mellom siktede og fornærmede

Da politiet kom til stedet hadde fornærmede stikkskader. Politiadvokaten er ikke kjent med at en kniv er beslaglagt i forbindelse med saken.

- Men kriminalteknikere gjør undersøkelser på stedet nå, sier hun til Dagbladet rett etter klokka 16 lørdag.

Siktede har fått oppnevnt Erik Lea som forsvarer. Det er foreløpig ikke oppnevnt bistandsadvokat for fornærmede.

PÅGREPET: En mann på rulleskøyter ble pågrepet av politiet etter at han kom mot konvoien til Kong Charles, 16. september. Video: Reuters. Vis mer

- Siktede og fornærmede har en relasjon, men vi ønsker ikke å gå nærmere inn på dette nå. Det er for tidlig å si noe om foranledning, hendelsesforløp og motiv, sier politiadvokat Cathrine Monsen.

Pågrepet uten dramatikk

Siktede ble pågrepet uten dramatikk, skriver politiet. Fornærmede, en mann i 50-åra, ble fraktet med luftambulanse til Universitetssykehuset i Stavanger.

- Han var ved bevissthet da han ble overtatt av helse. Vi har foreløpig ingen nye opplysninger om hans tilstand, sier Monsen lørdag ettermiddag.

Innsatsleder Fritz Arne Lilleskog opplyser imidlertid til NRK at helsetilstanden til fornærmede er stabil, og at han er utenfor livsfare.

- Flere personer til stede

Det pågår kriminalteknisk åstedsundersøkelse, opplyser politiet. Det skal ha vært flere personer til stede under hendelser, men det er ifølge politiet uklart hvor mye vitnene har sett av hendelsen.

- Flere vitner er allerede avhørt, og dette arbeidet vil fortsette, opplyser politiadvokaten.

Politiet rykket ut med flere ressurser, skrev politiet i sørvest tidligere på Twitter.

Til Haugesunds Avis sier innsatsleder Fritz Arne Lilleskog at den fornærmede var tydelig skadet da politiet kom til stedet. Han ønsker foreløpig ikke å si noe konkret om knivstikkingen skjedde inne eller utenfor huset.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer