Knivstikking kan ha vært hevnaksjon

En gutt er sendt til akuttmottaket på Ullevål sykehus etter at han ble stukket ned i skolegården på Skøyenåsen skole i Oslo i ettermiddag. Knivstikkingen kan ha vært en hevnaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To gutter på 15 og 16 år er pågrepet etter at en gutt i 10. klasse ble stukket ned på Skøyenåsen skole like etter at skoledagen var slutt i ettermiddag.

Offeret er sendt til Ullevål sykehus med skader i lunge og nyre. Skadene er lette, og tilstanden er stabil, opplyser Ullevål sykehus til NTB.

De to mistenkte betegnes av vitner som uvenner av knivofferet.

- De har hatt noen uoverenstemmelser jeg vil karakterisere som bagatellmessige, sier vaktleder Terje Faråsen ved Oslo Politikammer til Dagbladet.no.

De to guttene er brakt inn til Manglerud politistasjon, der de skal avhøres.

- Den ene av de to sitter i avhør i kveld. Den andre nekter å la seg avhøre før i morgen, og blir derfor i vår forvaring over natta, sier gruppeleder Tore Nilsen ved Manglerud politistasjon til Dagbladet.no.

Vitner forteller til Dagbladet.no at de to personene som er pågrepet ikke er elever ved skolen.

Det var mange elever i skolegården som så knivstikkingen, og de Dagbladet.no har snakket med forteller at en person ble slått ned i skolegården før gutten i 10. klasse ble knivstukket.

De to guttene som vitnene mener sto bak knivstikkingen, ble observert gående raskt fra skolen i retning Oppsal-senteret.

Medelever beskriver offeret som stille og rolig, og er overrasket over det som har skjedd.

- Det er lite bråk her på skolen, men det har vært en del på Oppsalsenteret, sier Rune Elvehjem og kristoffer Tafjord (13) til Dagbladet.no. De var på vei ut av skole - Det er klart vi blir litt redde.

Stukket ned bakfra

vaktleder Kjell Pedersen opplyser at det er for tidlig å si noe om tilstanden til gutten er alvorlig eller ikke.

- Han har fått skader i lunge og eventuelt nyre. Det ser ut til at han er stukket ned bakfra, sier Pedersen.

Han opplyser at gutten ble stukket ned i skolegården, utenfor en inngang til skolen, og at de fikk melding om saken klokka 14.23.

Det var mange elever tilstede da knivstikkingen skjedde. Da politiet kom ble elevene ført bak sperringer, og mange gikk etterhvert hjem. Noen elever som sto i nærheten ble tatt inn for å snakke med politi og skolens personell.

- Vi gjør det vi må. Vi har en plan, som vi har håpet vi ikke måtte bruke, og den følger vi nå, sier fungerende rektor Torunn Kjønvoll ved skolen.

SKUMMELT: - Det er skummelt, sier søstrene Ida (14) og Hanne (13) Johnsen og Karoline Langhaug (13). De beskriver offeret som en rolig og stille gutt.
ROLIG SKOLE: - Det er klart vi blir litt redde, sier Rune Elvehjem (13) og Kristoffer Tafjord (13) til Dagbladet. Guttene var på vei ut av skolegården da en eldre medelev ble stukket med kniv like utenfor skoleinngangen.
<B>STUKKET NED: En elev ved Skøyenåsen skole i Oslo ble alvorlig skadet da han ble stukket ned like utenfor skoleinngangen i ettermiddag.