Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knivstikking og ransforsøk i Bergen

To personer er blitt forsøkt ranet og en person er knivstukket i Bergen. En mann i 20-åra er blitt pågrepet, og vil bli siktet for minst ett av forholdene.

Søndag kveld ble Vest politidistrikt først varslet om at to personer var blitt forsøkt ranet ved en bussholdeplass i området ved Torgalmenningen i Bergen.

Kort tid seinere ble en person knivstukket ikke langt fra åstedet. Politiet beskrev det som at vedkommende ble knivstukket i samme område og i samme tidsrom som ransforsøket fant sted.

Mann pågrepet

Ransforsøkene og knivstikkingen fant sted i 18-tida, mens en mistenkt gjerningsperson ble pågrepet omkring klokka 22.

- Vi har akkurat pågrepet en mann i 20-åra som vil få status som siktet i minst ett av forholdene. Videre regner vi med at nærmere avhør vil avdekke hvorvidt vedkommende kan knyttes til begge hendelsene.

- Vi holder mulighetene åpne, men det er mye som tyder på at det er samme gjerningsmann bak både ransforsøket og knivstikkingen, sier operasjonsleder Tatjana Knappen til Dagbladet.

Til sykehus

Knappen forteller at det var etterretningsopplysninger som førte dem til den siktede. Hun ønsker ikke å kommentere hvorvidt vedkommende er en kjenning av politiet.

Personen som ble knivstukket er en ung mann, og han var ved bevissthet da politiet ankom stedet. Fornærmede er kjørt til Haukeland sykehus.

- Vi har ikke ytterligere detaljer om skadeomfanget, utover at han var ved bevissthet hele tiden.

Ingen relasjon

De to personene som ble utsatt for ransforsøk betegnes som fysisk uskadd.

- Vi har fått avhørt dem, og det framstår som at de og gjerningsmannen var ukjente for hverandre. Det er vanskeligere å si om personene som ble knivstukket har kjennskap til gjerningspersonen, ettersom vedkommende ikke har blitt formelt avhørt ennå.

Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha sett noe i området mellom Høyer og Lido-hjørnet i Bergen sentrum.