Dagbladet avslører:

Knivstikking på skole - tok ikke telefonen

Utdanningsdirektør Marte Gerhardsen gikk til bystyret og skrøt av kommunikasjonen da en elev ble knivstukket på Oslo-skole og hennes etat ikke tok telefonen. - Jeg har ikke ord, sier Oslo Høyre. Gerhardsen beklager.

BEKLAGER: Marte Gerhardsen skrøt av dialogen med Kuben skole i Oslo, men da en av skolens elever ble knivstukket tok ikke etaten hennes telefonen på mange timer. Nå beklager hun. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
BEKLAGER: Marte Gerhardsen skrøt av dialogen med Kuben skole i Oslo, men da en av skolens elever ble knivstukket tok ikke etaten hennes telefonen på mange timer. Nå beklager hun. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da en elev ble knivstukket på Kuben videregående skole i Oslo på mandag, besvarte ikke Utdanningsetaten skolens anrop på mange timer.

Knivstikkingen etterforskes som et drapsforsøk av politiet i Oslo.

Skoleledelsen på Kuben, som da sto i stor krise, forsøkte å kontakte både beredskapstelefonen i etaten og en rekke ansatte i Oslo-skolens administrative ledelse uten hell, kan Dagbladet nå fortelle.

- Jeg har ikke ord. Det elevene og lærerne på Kuben har opplevd skal ikke skje. Og når det først skjer så må de kjapt få støtte og hjelp, sier Mehmet Kaan Inan (H) til Dagbladet.

Flere timer i mørket

Først klokka 16 lyktes skolen å kontakt med sin administrative ledelse. Da hadde skolen forsøkt gjentatte ganger, til en rekke forskjellige personer i etaten.

Klokka 18 sendte Gerhardsen en epost til skolen hvor hun roste håndteringen av situasjonen, men det kom ingen tilbud om hjelp eller bistand.

- Vi fikk ingen kontakt med Utdanningsetaten mens vi sto i denne krisa. Jeg opplevde at vi håndterte situasjonen godt på egen hånd, men i tråd med retningslinjene så ringte vi etaten flere ganger, tidligst klokka 13. Først litt over klokka 16 fikk jeg kontakt med min nærmeste leder, som da hadde sett situasjonen på nyhetene, bekrefter rektor Kjell Ove Hauge til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer