Knivstikking på trikk

Én drept, fem andre skadd - to livstruende - etter at en mann gikk amok med kniv på Oslo-trikken.Politiet fant i kveld kniven de mener er drapsvåpenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det bekrefter politiet overfor Dagbladet.no klokka 23 tirsdag kveld.

De vil foreløpig ikke si noe mer om funnet.

Politiet lette hele tirsdag ettermiddag og kveld over hele Oslo - og i distriktene rundt - etter gjerningsmannen.

Han er fortsatt på frifot.

- Vi vet ikke hvor han befinner seg, han kan være hvor som helst, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no

Gjerningsmannen er av afrikansk opprinnelse, omlag 190 centimeter høy, tynn, og i 40-årene. Han var iført lyse bukser og en mørk blå jakke.

Drapsvåpenet, en 20 centimeter lang dolk med mothaker.

Politiet mener gjerningsmannen kan være psykisk ustabil og farlig - og ber folk være på vakt.

- Ikke forsøk på noen pågripelse selv! Kontakt politiet med én eneste gang. Vi har nå sett hva denne mannen er i stand til, sier operasjonsleder Hjulstad til Dagbladet.no.

Politiet tror han rammet tilfeldige mennesker.

Døde

Én av de skadde, en mann i alderen 20-30 år, døde ved ankomst på Ullevål Universitetssykehus. En 55 år gammel mann, ligger nå på operasjonsbordet med kritiske og livstruende skader, opplyser Alf Bøhler, informasjonsrådgiver ved Ullevål universitetssykehus til Dagbladet.no.

Et tredje offer, en 37 år gammel kvinne, er lagt inn på intensivavdelingen ved sykehuset. Hun er påført livstruende skader i brystet. Tilstanden hennes er ustabil.

Ytterligere to av ofrene er brakt til Aker sykehus.

- De er stukket i skulder- og bryst-regionen. Ett av ofrene er blitt operert, den andre er sendt til undersøkelse og observasjon. Tilstanden for begge er alvorlig, men stabil, opplyser informasjonssjef Anders Bayer ved Aker sykehus til Dagbladet.no

- Dro frem en svær kniv

Dramaet utspant seg på 17-trikken utenfor Bislet Bad i Oslo tirsdag ettermiddag, midt i rushtrafikken.

Ifølge vitner Dagbladet.no snakket med på stedet, dro mannen frem en svær kniv, hvorpå han umotivert stakk ned flere personer. Deretter hoppet han av trikken. På det andre hjørnet av Bislet Bad ranet han til seg en bil, og stakk fra stedet.

Etter en kort kjøretur, etterlot mannen bilen ved Niels Juels gate, og stakk sørover gjennom skolegården på Nissen skole. Deretter slutter sporene.

Leter med hund

- Det var flere vitner til hendelsen, og vi søker nå etter mannen med hund, opplyser operasjonsleder Inge Brekke ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Ifølge politiet har det strømmet på med tips i saken.

Det var vitner som meldte fra til politiet, som fikk første melding 16.12.

- Trafikk-kaos

Informasjonssjef for Oslotrikken Cato Asperud melder om trafikkproblemer i forbindelse med knivstikkingen.

- Vi søker å løse trafikken på best mulig måte, men det er selvfølgelig oppstått forsinkelser, sier han Dagbladet.no.

Oslo Sporveier vurderer å sette inn bussen for å betjene strekningen.

FLUKTBILEN: Gjerningsmannen ranet til seg denne sorte Mercedesen etter knivstikkingen. Bilen ble funnet noe senere i Niels Juels gate ved Nissen skole. Ifølge vitner var gjerningsmannen ingen habil bilist.
KNIVDRAMA PÅ TRIKK: Én person ble drept, og fem andre skadd, da en mann gikk amok på 17-trikken på Bislet tirsdag ettermiddag.
KAOS: Politiet sperret av området rundt trikken der knivdramaet fant sted. De jakter nå på gjerningsmannen med hund.