Knivstikking, skyting, våpen og sprengstoff

Svært hektisk natt for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndagsnatta var preget av mye fyll, bråk og voldsepisoder i en rekke norske byer. En person ble knivstukket i Sandefjord, og i Kristiansand ble det avfyrt både skudd og funnet sprengstoff.

Den kanskje mest alvorlige hendelsen natt til søndag skjedde i Sandefjord sentrum der en 30 år gammel mann er fraktet til sykehus med alvorlig skader etter en knivepisode.

- Politiet har mottatt opplysning fra sykehuset om at det ikke er snakk om livstruende skader, og han skal være operert, sier operasjonsleder Johannes Nysæther i Vestfold politidistrikt.

Knivstikkingen skjedde i en bolig med flere personer til stede. Nysæther opplyser at flere personer er avhørt som vitner.

- Ingen personer er så langt siktet for handlingen, sier operasjonslederen.

Våpen og TNT Men volden og fylla preget hele landet søndagsnatta. En irritert nabo kjeftet og smelte på festdeltakere da de kom ut av et hus i bydelen Vågsbygd i Kristiansand. Mannen var så sint at han avfyrte et skudd.

Politiet ble tilkalt og hjemme hos mannen fant politiet flere våpen, som de tok beslag i.

- I tillegg ble det funnet TNT og tenner som ble beslaglagt. Den mistenkte er pågrepet og innsatt i arresten, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt.

For øvrig var agderfylkene preget av en lang rekke voldsepisoder, blant annet valgte en beruset danske i Arendal å bite en politimann i beinet etter at han ble tilsnakket for urinering på offentlig sted.

Også i en bolig i Songdalen ble en politimann bitt i beinet. Denne gangen av en hissig og svært beruset dame på en fest der også små barn var til stede, og der alle voksne betegnes som meget beruset.

Utslåtte tenner Politiet over hele landet melder om en endeløs rekke episoder med husbråk, slåssing, eller bare folk som er blitt banket opp og slått ned. Utslåtte fortenner, nedskallinger, hjernerystelser og flere tilfeller av biting er gjennomgangsmelodien.

Politiet i Oslo var tidlig natt til søndag svært oppgitt over alt fyll og spetakkel som de brukte alle ressurser på å håndtere.

Søndag morgen kunne imidlertid hovedstadspolitiet puste ut og ta seg velfortjent fri. Natta ble oppsummert som veldig travel, men heldigvis roet gemyttene seg utpå de sene nattetimer.

I Bergen melder operasjonssentralen i Hordaland politidistrikt om en lørdagsnatt på det jevne, men der sju personer likevel ble siktet for legemsfornærmelse.

(NTB)