- Knivstikkingen kunne vært forhindret

17-åringen som skal ha stukket ned en skolekamerat på Grefsen videregående skole i dag, var innbladet i en liknende episode for noen måneder siden. Men skolen reagerte knapt på påstandene om at han truet en medelev med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christian er elev ved Grefsen videregående skole. I vår kom han i klammeri med tre andre elever ved skolen. Mannen som skal ha knivstukket en 16-åring i dag, skal ha trukket kniv mot Christian.

- Han mistet kniven i bakken. Da løp Christian bort, og 17-åringen plukket opp kniven og løp etter.

Det sier Fredrik, Christer, Tommy og Erik, som er elever ved skolen, og det blir også bekreftet av Christian sjøl.

- 17-åringen hevdet at det var en mobiltelefon. Men jeg sto rett ved siden av og er ikke i tvil om at det var en kniv. Jeg så den da den lå på bakken, sier en elev.

Overfor NTB benekter rektor Jan Lenz at det var våpen med i bildet. Lenz sitter i et møte med lærere fra skolen. Det er uklart når han blir tilgjengelig for kommentarer.

Tok ikke ansvar

- Nærmere 20 elever var innom rektors kontor og sa at det var en kniv og ikke en mobiltelefon, sier guttene.

- For det første så vi kniven. For det andre greide Christian å slenge alle tre angriperne i bakken, og han hadde kontroll over slagsmålet. Hvorfor skulle han begynne å løpe hvis noen trakk en mobiltelefon mot ham? spør de.

- Det er merkelig at skolen ikke tok ansvar. Vi gikk egentlig og ventet på at noe slikt skulle skje.

Guttegjengen mener at mellom fem og ti elever går med kniv på skolen.

Skulle gjøre opp

Knivstikkingen skjedde kvart over ni i dag morges. Guttene skal ha kranglet om ei jente på fredag, og skulle egentlig «gjøre opp» da. Oppgjøret ble utsatt. I første frikvarter i dag begynte guttene å krangle igjen.

Gjerningsmannen skal først ha stukket 16-åringen i låret, deretter flere ganger i magen. 16-åringen prøvde å løpe, men til ingen nytte. Til slutt prøvde gjerningsmannen å rømme på moped, men greide det ikke.

- Jeg tror ikke mopeden var hans. Det var nok derfor han ikke kom seg unna, sier en elev.

Da den angivelige knivstikkeren ikke kom seg unna på mopeden, ruslet han rolig inn på skolen sammen med fire kamerater. Han prøvde å late som om ingenting hadde skjedd, inntil han ble pågrepet av noen lærere. Politi og ambulanse kom raskt til åstedet.

Familien til offeret ankom skolen klokka 12.15, for å bli orientert om saken. Gutten ligger på Ullevål sykehus, og ble tidligere i dag operert for alvorlige skader i mage og lår.