Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knivstikkingen på Lillestrøm: - De har en relasjon

Politiet søker fremdeles etter én mistenkt mann etter knivstikkingen på Lillestrøm.

KNIVSTIKKING: En mann ble knivstukket på Lillestrøm torsdag kveld. Video: Øystein Sæthre / Dagbladet Vis mer

Torsdag kveld ble en 30 år gammel mann knivstukket flere ganger i ryggen like ved Lillestrøm stasjon. Én mann ble pågrepet kort tid etter. Han har i dag blitt avhørt av politiet.

- Avhøret er avsluttet. Den pågrepne har vært samarbeidsvillig. Han har avgitt en grundig forklaring til politiet, sier politiadvokat Kari Karlsen Aas til Dagbladet.

Har en relasjon

Politiet leter fremdeles etter ytterligere en mann som skal ha vært involvert i knivstikkingen. Mannen som er pågrepet har kommet med noen opplysninger som kan bidra til å identifisere den andre mistenkte.

ALLE RESSURSER: Politiet brukte alle tilgjengelige ressurser i søket etter gjerningspersonene. Én er pågrepet, mens en er fremdeles på frifot. Foto: Øystein Sæthre / Dagbladet
ALLE RESSURSER: Politiet brukte alle tilgjengelige ressurser i søket etter gjerningspersonene. Én er pågrepet, mens en er fremdeles på frifot. Foto: Øystein Sæthre / Dagbladet Vis mer

Torsdag kveld sa innsatsleder Roger Pettersen at flere vitner skal ha observert slåssing på stedet før knivstikkingen fant sted.

- De har sagt at det har oppstått tumulter og slåssing på stedet, og at en person ble knivstukket, sa Pettersen.

Fornærmede og offeret skal ha kjennskap til hverandre.

- Det har vært en relasjon mellom siktede og fornærmede. Jeg vil ikke kommentere noe mer om hva relasjonen er, sier Karlsen Aas.

Siktede vil bli siktet for drapsforsøk, men politiadvokaten ønsker ikke å kommentere hvordan han stiller seg til siktelsen. Mannen vil trolig bli framstil for varetektsfengsling lørdag.

SPERRET AV: Politiet sperret av et området i Lillestrøm sentrum etter knivstikkingen. Foto: Øystein Sæthre / Dagbladet
SPERRET AV: Politiet sperret av et området i Lillestrøm sentrum etter knivstikkingen. Foto: Øystein Sæthre / Dagbladet Vis mer

Spørreundersøkelse i nabolaget

Politiet har i løpet av dagen avhørt både fornærmede og siktede. I tillegg har de fått opplysninger fra vitner til hendelsen.

- Vi har oppfordret folk til å ta kontakt om man har noen tips, og nå vil vi også foreta en spørreundersøkelse i nabolaget. Vi har også innhentet noe videoovervåkning, og har fått informasjon fra det, sier Karlsen Aas.

30-åringen som ble knivstukket er alvorlig skadd, men tilstanden er stabil. Formen var fredag god nok til at politiet kunne avhøre ham.

Politiet gikk tidlig ut med signalement av to mistenkte gjerningspersoner, som ble sett løpende fra stedet.

Den ene skal ha afrikansk utseende, være iført mørke klær, deriblant en hettegenser, og bære en sekk på ryggen.

Den andre skal ha et arabisk utseende og være iført en lys genser. Mannen skal ha kort, bølgete hår og kraftig kroppsbygning, og er angivelig mellom 175 centimeter og 185 centimeter høy.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media