Knivstukket av samboeren - fridde i vitneboksen

To ganger ble Fredrikstad-mannen knivstukket av sin samboer. Likevel benyttet han rettssaken til å fri fra vitneboksen. Han fikk ja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vi holdt på å ramle av stolene, så overrasket ble vi, forteller sorenskriver Jørn Vilsted til Dagbladet.

Det var i desember i fjor at Fredrikstad-mannen første gang ble knivstukket av sin kvinnelige samboer mens han sov. De to hadde bodd sammen i ca. tre måneder og skal ha kranglet mye.

Den 45 år gamle kvinnen brukte en 34 centimeter lang kjøkkenkniv da hun stakk samboeren i magen.

En måneds tid seinere skal hun på ny ha stukket mannen med en annen kjøkkenkniv. Etter begge episodene måtte mannen til legevakten for å sy flere sting, skriver Fredriksstad Blad.

Overrumplet

Dommere, aktor og forsvarere fikk seg en skikkelig overraskelse under rettssaken mot kvinnen i Fredrikstad tingrett i forrige uke. Midt under vitneforklaringen, benyttet knivofferet anledningen til å fri til sin tidligere samboer.

-  Mens han sto i vitneboksen, tok han plutselig en pause fra forklaringen og spurte om hun ville gifte seg med ham. Vi satt der alle sammen uten å vite hva vi skulle si, sier Vilsted.

Kvinnen var den eneste som ikke mistet munn og mæle. Hun takket kontant ja til frieriet.

Tegning: Jørn Grynnerup, Fredriksstad Blad
Tegning: Jørn Grynnerup, Fredriksstad Blad Vis mer

-  Deretter fortsatte rettssaken som normalt, sier sorenskriveren.

Rettens lykkønskning

De to tilfellene av knivstikking ble vurdert som svært alvorlige av tingretten. Retten mener det bare var tilfeldigheter som gjorde at mannen ikke fikk mer alvorlige skader.

Kvinnen ble dømt til ti måneders fengsel, hvorav seks måneder ble gjort betinget med en prøvetid på tre år.

I dommen la sorenskriveren inn en liten lykkønskning.

«Det ble i hovedforhandlingen opplyst at tiltale og fornærmede hadde skrevet 40 brev til hverandre mens tiltalte har sittet i varetekt. Tiltalte svarte ja til fornærmedes frieri. Retten ønsker dem lykke til dersom det inngås ekteskap».