Knivstukket da han skulle hjelpe

17-åringen som ble stukket ned på Aker Brygge tirsdag ettermiddag, forsøkte å hjelpe kameraten da han ble ranet. Belønningen ble punktert lunge og dypt kutt i siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to jevnaldrende kameratene var ute for å nyte sola på Aker Brygge, da en gutt kom mot dem med springkniv. Han truet til seg lommeboka og brillene til den ene av 17-åringene, og forsøkte å forsvinne inn på trikken.

17-åringen som nå ligger alvorlig knivskadd på Ullevål sykehus, forsøkte å dra ransmannen ut av den overfylte trikken.

Sammen klarte de to kameratene å få tilbake brillene, men ransmannen nektet å gi fra seg lommeboka.

Eksploderte

Etter litt knuffing sprekker det for den unge ransmannen. Plutselig hogger han kniven inn i siden på den ene av guttene. Kniven punkterer en lunge og lager er dypt sår i siden.

Gutten segner om på den folksomme trikkestoppen ved Aker Brygge, men få bryr seg om guttenes rop om hjelp.

Ransmannen stikker av i folkevrimmelen, og den blodige 17-åringen blir fraktet i ambulanse til Ullevål. I går var tilstanden hans stabil og utenfor livsfare.

Innrømmer

17-åringen som ble pågrepet kort tid knivdramaet på Aker Brygge, innrømmer at det var han som stakk. Gutten erkjenner ikke straffskyld.

I går ble han framstilt for varetektsfengsling.

- Han er ikke tidligere straffet, men han er kjent av politiet. Han har erkjent de faktiske forhold, men ikke straffskyld, sier jourhavende Jørn Mejdell Jakobsen.

17-åringen, som er av asiatisk opprinnelse, ble pågrepet på Oslo Sentralstasjon etter tips fra vitner. Gutten nektet da for å ha noe med saken å gjøre. Stikkvåpenet som ble brukt er ikke funnet.

Politiet ba om en ukes varetektsfengsling, men fikk avslag. Rettens beslutning om løslatelse av 17-åringen er påkjært.

STUKKET NED: 17-åringen ble stukket ned ved Aker Brygge da han forsøkte å hindre et ran.