- Knivstukket etter ran av prostituerte

Tre menn pågrepet i Oslo etter at 19-åring ble stukket ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre menn er pågrepet etter at en 19 år gammel mann ble knivstukket i magen i Oslo sentrum seint i går kveld.

- Så langt er det en uoversiktlig sak, men vi har siktet tre personer. De er kjenninger av politiet og har ulike nasjonaliteter, sier politioverbetjent Terje Melvold ved etterforskningsavsnittet på Sentrum politistasjon, til Dagbladet.

Meldingene politiet fikk i 23-tida i går gikk ut på at fire-fem menn løp fra stedet i forskjellige retninger mens 19-åringen, som har somalisk bakgrunn, lå skadd igjen i Universitetsgata. Hans tilstand var alvorlig, men i formiddag var han utenfor livsfare.

De siktede ble pågrepet et annet sted, men politiet vil ikke gå inn på hendelsesforløpet.

- Vi er på et tidlig stadium i etterforskningen, som pågår for fullt, sier Melvold.

Kilder i de kriminelle miljøene i Oslo hevder overfor Dagbladet at flere av mennene som var involvert i hendelsen knyttes til et ran av prostituerte tidligere på kvelden. Men da også prostituerte i nærheten av Tullinløkka skal ha blitt forsøkt ranet, ble mennene forfulgt fra stedet av menn som var innleid som «sikkerhet».

- Politiet har lignende tips, men det er for tidlig å si mer om dette, sier politioverbetjenten.

Hendelsen i Universitetsgata var den første av tre knivstikkinger på noen få timer i sentrumsområdene, men lite tyder på at det er noen direkte sammenheng mellom sakene.