Knivstukket i halsen under gjengslagsmål

Mann pågrepet - balltre fisket opp fra Akerselva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 21 år gammel mann av asiatisk opprinnelse er operert på Ullevål universitetssykehus etter å ha blitt knivstukket i halsen på Grønland i kveld.

- Vi har fått vite fra sykehuset at mannen trolig er utenfor livsfare. En ung mann er pågrepet for oppbevaring av slagvåpen, og det er også tatt beslag i en bil nær åstedet, opplyser operasjonsleder Runar Skarnes i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no ved 1950-tiden i kveld.

Klokka var 18.25 da det oppsto tumulter mellom to gjenger ved t-banestasjonen.

Ishockeybag

- Først var det en konfrontasjon mann mot mann. Så tilkalte han som sloss med kameraten min noen kompiser, og plutselig sto det seks mann der. De kom med en stor ishockeybag full av våpen. Det var kniver, balltre og sverd, sier en ung mann på åstedet til Dagbladet.no.

Han presenterer seg som god kompis til 21-åringen som ble skadd. Knivstikkene skal ha truffet både i halsen og ved den ene nyren.

Ifølge vitner på stedet skal det ha vært minst ti personer tilstede, skriver Aftenposten.no.

- En patruljebil var like ved åstedet da knivstikkingen skjedde, og dermed har vi gode rapporter om det som skjedde. Den skadde mannen ble tatt rett inn i patruljebilen, sier Skarnes.

 BLODIG:  Beviset for det blodige oppgjøret på Grønland i kveld. 21-åringen som ble knivstukket i halsen skal være utenfor livsfare. Foto: Thomas Rasmus Skaug.
BLODIG: Beviset for det blodige oppgjøret på Grønland i kveld. 21-åringen som ble knivstukket i halsen skal være utenfor livsfare. Foto: Thomas Rasmus Skaug. Vis mer

I følge politiets egne observasjoner og øyenvitnebeskrivelser var det unge asiatiske menn som var innblandet i slagsmålet. De fleste løp i retning Brugata.

- Det er foreløpig umulig for oss å si hvor mange av de involverte som tilhører hvilken gjeng. Personene som stakk fra stedet kastet blant annet fra seg et balltre i Akerselva som vi nå har fisket opp, sier operasjonsleder Runar Skarnes ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.no.

VESKE MED VÅPEN: Seks menn kom med en stor ishockeybag full av våpen, hevder eb kamerat av den knivstukne 21-åringen.