Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knivstukket i klasserommet

TROMSØ/OSLO (Dagbladet.no): En 17 år gammel gutt har mistet livet etter en knivstikkerepisode på en skole i Nord-Troms. Den antatte gjerningsmannen er 16 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to somaliske guttene var i dag på norskundervisning på Nordreisa videregående skole da knivstikkingen skjedde. 16-åringen skal rundt kvart over ett ha uttrykt ønske om å få snakke med 17-åringen alene, og lærere og elever forlot så klasserommet.

Kort tid etter kom 17-åringen sterkt blødende ut av klasserommet. 16-åringen kom like bak, og forlot så skolens område. Han ble kort tid etterpå pågrepet i sitt hjem uten dramatikk.

- Vi kjenner ikke hendelsesforløpet eller motivet. Det var ingen vitner til hendelsen, sier politiadvokat Torstein Hevnskjel ved Troms politidistrikt til Dagbladet.no.

Etter det Dagbladet.no erfarer skal det ha blitt funnet en kniv i nærheten av eller på åstedet.

Den blødende 17-åringen kom seg over i naborommet, skolens bibliotek, der han segnet om. Ambulansepersonell kom til stedet og jobbet intenst for å redde guttens liv, men til ingen nytte. Kl 14.45 fikk politiet beskjed om at han var død. Ambulansehelikopter var rekvirert, men rakk ikke frem i tide.

De to guttene bor sammen med tre andre somaliske gutter i et kommunalt leid hus i Nordreisa. De er alle asylsøkere, og har oppnevnt norske verger. Dagbladet.no kjenner ikke til hvor foreldrene har tilhold.

16-åringen er foreløpig siktet for forsettlig drap. Tolk er på vei fra Tromsø, og siktede vil bli avhørt en gang utover dagen.

Skolens ledelse samlet i ettermiddag elever og personell for å snakke om hendelsen.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.annonse

'); //hvis html-annonse if ($thisbanner['contenttype'] == 'html') { print "$top

"; //hvis annen annonse } else { print "$top"; $phpAds_id = $thisbanner['bannerid']; print $thisbanner['html']; } } ?>

Hele Norges coronakart