Knivstukket mann (30) oppsøkte gård i Vestfold

Fikk kuttet av finger i basketak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En litausk mann (30) ble i kveld knivstukket flere steder på kroppen og fikk en finger kuttet av under et overfall av et ukjent antall gjerningsmenn på Stokke i Vestfold.

- Mannen ligger nå på sykehus, men vi har problemer med å kommunisere med ham. Vi venter på en tolk, sier leder for operasjonssentralen Anne Rygh Pedersen.

Politiet fikk meldingen 22:10 etter at ambulansetjenesten ble tipset om saken av familien på Buer gård, som mannen hadde oppsøkt for å få hjelp.

- Familien fikk ham på døra, han blødde og ba om hjelp, sier Rygh Pedersen.

Det har blitt funnet blodige klær et stykke unna gården og politiets hundepatrulje har fått et luktspor de følger.

- Klærne tilhører mannen selv, det er ytterklær, blant annet en jakke, sier Rygh.

- Satt i telefonen

Karolina Westling Nordbotten, som bor på gården der mannen dukket opp, synes det var en skremmende opplevelse.

– Jeg satt i telefonen og snakket med søsteren min da det plutselig banket heftig på ruta på verandadøra. Jeg trodde først det var mannen min som trengte hjelp med ett eller annet ute, men før jeg rakk å avslutte samtalen sto det en mann i stua, forteller Karolina Westling Nordbotten til Tønsbergs Blad.

Ba om sigarett

Ifølge Nordotten ba mannen både om en sigarett og en dusj.

– Han virket til å være i sjokk. Han ropte om hjelp, og kikket på fingertuppen som manglet, sier Karolina Westling Nordbotten til tb.no.

– Jeg har en gutt på to måneder og to andre gutter i skolealder som lå og sov oppe, og jeg tenkte at nå går de som har skadet denne mannen rundt på utsiden. Det er skremmende, forteller hun.

Dagbladet.no følger saken.